Gecertificeerd passiefhuis ANNA

Type
Nieuwbouw
Locatie
België, BRUGGE
Bouwjaar
2011
Bouwpartners
Opdrachtgever
particulier
Functie
Woongebouw
Constructietype
Houten constructie
Constructiemethode
Geprefabriceerd
Energie-efficiëntie
Passief
Status
Opgeleverd

Deze gecertificeerde passiefwoning werd ontworpen als een open plan rondom een centrale kern. Deze gesloten kern bevat de meer op privacy gerichte functies en bepaalt, mede door de positionering, de lay-out van de woning.

Omschrijving

Door de woning te sluiten aan noordzijde en volledig open te werken aan zuidzijde, bewerkstelligde het architecten- en studiebureau denc!-studio een sterke dynamiek. De woning voelt licht en ruim aan. Door het zongerichte ontwerp en de specifieke inplanting ontstaat een woning die zich niet afkeert, maar juist openstelt naar de straatkant: een uniek gegeven binnen het straatbeeld. 

Door de eenvoud van het plan, de verfijnde detaillering en de weloverwogen materiaalkeuze stelt de woning zich tijdloos op in haar omgeving.

Dit project huisvest een nieuw samengesteld gezin met 3 tienerdochters.
Aangezien de dochters al snel een eigen woonplek zullen betreden kozen bouwheer en -vrouw bewust om het aantal kamers in de woning te beperken. Met hetzelfde oog op de toekomst kozen zij voor een gelijkvloers volume met nadruk op het levenslang wonen.
Openheid, licht, ruimte, flexibiliteit en energiebewustzijn staan centraal.

Extra

Klik hier voor extra informatie en beelden