Expert Day Circulariteit in technieken

Circulariteit in technieken

Circulariteit staat bovenaan op de agenda van de bouwwereld, met de nadruk op circulair ontwerpen en materialen. Maar wat met de geïnstalleerde technieken?

Technische installaties, elektriciteit, verwarming en koeling moeten regelmatiger worden onderhouden en vernieuwd dan de rest van een gebouw. Ze bevatten veel waardevolle grondstoffen en materialen en bieden op die manier grote kansen om de circulariteit van gebouwen op een hoger niveau te tillen.

In deze Expert Day laten we specialisten uit diverse werkdomeinen aan het woord, met als altijd veel aandacht voor cases uit de praktijk. Jeroen Vrijders (WTCB) deelt zijn bijzondere praktijkervaring in circulariteit van technieken, Joost Declercq (Archipelago) schetst aanvullend een totaalvisie op het gebouw en de plaats van technieken erin. Ann Thys (Boydens) gaat in op CIRCAT als aanbestedingsmodel voor circulaire technieken. Met Michaël Joris van ETAP ontdekken we hoe deze verlichtingsproducent circulariteit op de werkvloer introduceert. Ook Toon Possemiers (Cenergie) gaat dieper in op de praktijk en Almut Fuhr van het Facilitair Bedrijf legt in haar afrondende keynote verbanden tussen de verschillende insteken.