Expert Day Collectieve renovatie tot energiepositieve wijken

Expert Day Collectieve renovatie tot energiepositieve wijken

In deze Expert Day op 26 oktober schetst Pixii in samenwerking met Flux50 waar we vandaag staan met Energiepositieve wijken. Tal van experten uit het werkveld delen hun visie en ervaring rond financiering, collectieve renovaties op wijkniveau en technische haalbaarheid van hernieuwbare energie.

Energiepositieve wijken of 'positive energy districts' (PED) zijn voor steden en gemeenten een krachtige hefboom richting koolstofneutraliteit. Door een combinatie van energiebesparende maatregelen en efficiënt gebruik van lokaal opgewekte duurzame energie, produceren ze namelijk meer energie dan ze verbruiken.

Maar hoe ver staan we met PED's in Vlaanderen? En hoe verhoudt het wetgevend en juridisch kader voor energiegemeenschappen en energiedelen zich ten opzichte van wat al technisch mogelijk is?

Dat ontdek je op 26 oktober tijdens de Expert Day die Pixii in samenwerking flux50 organiseert. Maar liefst 15 sprekers delen die dag hun ervaringen op het gebied van financieringsstrategieën, collectieve renovatietrajecten en technische haalbaarheid van hernieuwbare energie.

Kortom: een niet te missen dag voor iedereen die de duurzaamheid van zijn stad of gemeente naar een hoger ambitieniveau wil tillen.