Expert session 'Nieuwe bouwmethodes'

Visual Expert Session met het onderwerp Nieuwe bouwmethodes

Nieuwe bouwmethodes zijn aan een steile opmars bezig en hebben een belangrijk aandeel in de afbouw van lineaire economische productiemodellen. Scherp je inzichten aan en leg je vragen live voor aan onze experts in deze allereerste online Expert Session van Pixii!

Foto's bovenaan van links naar rechts door: (1) BAST Architects & Engineers cv + Furnibo nv voor Stad Oostende (2) Wikihouse (3) KampC

Hoe kunnen we evolueren naar koolstofneutrale bouwmethodes? Afstappen van lineaire economische productiemodellen zal daarin een belangrijk aandeel hebben. Circulair denken, ontwerpen, plannen en handelen kan de ontzagwekkende carbon footprint van de bouwsector naar beneden halen, zeker als we erin slagen om materialen zo hoog mogelijk terug in de waardeketen op te nemen. Hoe kunnen robotisering en industrialisatie de efficiëntie in de bouwwereld verbeteren met bijvoorbeeld robots en drones? 
 
Laten we de natuur een handje toesteken, door nagroeibare materialen in te schakelen die CO2 opnemen en vasthouden in hun groeicyclus? En wat met printen - als dat kan gebeuren met milieuvriendelijke, herbruikbare materialen? 
 
Nieuwe bouwmethodes zijn aan een steile opmars bezig en dat proces kan nog versnellen door nationale en supranationale regelgeving, denk aan de Europese Green Deal. Nieuwe zakenmodellen haken zich hierop vast en innovatie blijkt veel meer dan buzzword te zijn in bedrijven die begrijpen hoe (bouw)materialen en -methodes, energie en klimaatneutraliteit op elkaar ingrijpen.
 
Maak kennis met de meest recente knowhow en ervaringen en leg je vragen live voor aan onze experts in deze allereerste online Expert Session van Pixii. Omdat digitale streamingsessies veel aandacht vragen, spreiden we deze Expert Session rond Nieuwe Bouwmethodes over drie dagen met telkens twee sessies

Livestreaming + uitgesteld kijken

Je kan je geen 3 voormiddagen op rij vrijmaken? Laat dat je niet weerhouden om in te schrijven. Als deelnemer kan je alle Expert Sessions nog één maand lang bekijken via ons online leerplatform. Zo hoef je niets te missen en als EPB-berekenaar heb je dan meteen ook ruim de kans om je permanente vormingsuren te verwerven.

Programma

Woensdag 9 december 2020: Printen

9:30 Opening door Pixii
9:45 3D-betonprinten: de eerste stappen naar doorgedreven digitalisering en circulariteit meer info >> Piet Wielemans - KampC
10:30 Vragen
10:45 roBot de Bouwer, kunnen we het maken? meer info >> prof. dr. ir. Lars De Laet - VUB
11:30 Vragen
12:00 Einde

Donderdag 10 december 2020: Klikken

9:30 Opening door Pixii
9:45 Implementatie van circulaire systemen meer info >> Hilde Carens - Colruyt
10:30 Vragen
10:45 The Mobble: van academisch concept naar bouwklare oplossing meer info >> Nathan Van Den Bossche - UGent
11:30 Vragen
12:00 Einde

Vrijdag 11 december 2020: Groeien

9:30 Opening door Pixii
9:45 Een technisch kader voor natuurlijke biologisch afbreekbare bouwmaterialen meer info >> Wim Huntjens - BAS Bouwen vzw
10:30 Vragen
10:45 Inzichten vanuit het TETRA-project Kalkhennep Timo De Mets - WTCB
11:45 Vragen
12:15 Einde

Praktisch

Datum en tijdstip
Woensdag 9 december 2020, 9u30 - 12u00
Donderdag 10 december 2020, 9u30 - 12u00
Vrijdag 11 december 2020, 9u30 - 12u15

Permanente vorming

Een erkenning als permanente vorming voor EPB-verslaggevers voor 6u15 is in aanvraag bij het VEA.

Inschrijven (afgelopen)

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 180
Niet-leden: € 225

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden

Mediapartners

architectura   flux 50