Opleiding '(Hernieuwbare) energietechnieken van eengezinswoningen'

Zonnepanelen op een dak

Opleiding rond de verschillende geschikte energieproductie- en distributiesystemen in een zeer energiezuinige eengezinswoning.

Meer en meer wordt in de residentiële woningmarkt gebruikgemaakt van hernieuwbare energietechnieken. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van de verschillende systemen? In deze opleiding bekijken we de aandachtspunten bij de dimensionering van een verwarmingsinstallatie en lichten we de nieuwe Ecodesign-richtlijn toe. We overlopen de do’s and don’ts van een gascondensatieketel, een warmtepomp, biomassa of een zonneboiler. We staan stil bij de energieopwekking door PV-installaties en de dimensionering van de opslagcapaciteit van batterijen. Tot slot leren we ook hoe we het sanitair warmwaterverbruik kunnen reduceren.

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers en project- en werfleiders HVAC. 

Lesgever

Frank Verelst is als lector verbonden aan de opleiding Energiemanagement van de AP-Hogeschool. Binnen deze opleiding volgt hij de vakgebieden rond hernieuwbare energie en rationeel energiegebruik op.

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 224 
Niet-leden: € 280

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille. Aantal uren opleiding = 6u.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht in een bouwschool kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden