[LIVE ONLINE] Opleiding 'Na-isolatie van bestaande gevels'

Na-isoleren van bestaande gevels. Hoe begin je eraan? Waarmee houd je best rekening? Kom het allemaal en meer te weten tijdens deze opleiding!

Het isoleren van de bestaande muren van een gebouw is een van de belangrijkste manieren om het energieverbruik (drastisch) terug te dringen. Daarnaast is dit ook een ingreep met een significante impact op het comfort en soms ook de esthetiek van het gebouw.

In deze opleiding bekijken we de verschillende mogelijkheden die er zijn: de spouwmuur navullen, na-isolatie aan de buitenzijde en binnenisolatie. Ook een combinatie van deze systemen is mogelijk. Welke aandachtspunten heeft elk systeem en hoe maak je de beste keuze in functie van een specifiek renovatieproject? We kijken niet alleen naar energetische prestaties, ook vochtgedrag en akoestiek komen aan bod.

Ook de detaillering en specifieke aandachtspunten bij de uitvoering van elk systeem komen aan bod. Zoals bvb. de inbouw van schrijnwerk, aansluiting met het dak en de vloer etc.

We gaan er bij deze opleiding vanuit dat de deelnemer een stevige basiskennis bouwfysica heeft. Indien nodig kan je eerst de opleiding “Basisprincipes bouwfysica” volgen, die deze opleiding vooraf gaat.

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers.

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (5u) en voor architecten. Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten? Bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.

Praktisch

Datum en tijdstip
Vrijdag 9 oktober 2020, 10u-16u

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 224
niet-leden: € 280

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht in een bouwschool kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden.