Opleiding 'BEN woningen: inzicht in de bepalende parameters'

Leer de basisprincipes en –eisen kennen van een zeer energiezuinige/bijna-energieneutrale woning en leer strategieën ontwikkelen om deze te bereiken.

Hoe ontwerp je een goede BEN-woning? Veel PV-panelen plaatsen ter compensatie van gebruikte energie is een mogelijke piste, maar niet doordacht: een woning verbruikt vooral energie in de winter en PV-panelen leveren vooral ’s zomers elektriciteit. Hoe bekomen we dan een woning met een E-peil van 30 of lager met meer oog voor voorgaand onevenwicht? Aan de hand van voorbeeldprojecten bekijken we de impact van de verschillende parameters op het E-peil en de andere EPB sub-eisen. Daarnaast bespreken we ook kort het S-peil (Schil-peil), de nieuwe sub-eis die vanaf 2018 de sub-eisen K-peil en netto energiebehoefte voor verwarming zal vervangen.

Wie graag een uitgebreide uitleg over het S-peil bekomt en hoe verschillende parameters deze nieuwe sub-eis beïnvloeden, kan de opleiding “Het nieuwe S-peil” volgen.

Korte inhoud

  • Energieambities voorbij het wettelijk kader
  • Trias Energetica
  • Parameters m.b.t. comfort en gezondheid
  • Strategieën voor winter- én zomercomfort
  • Globale aanpak/stappenplan
  • Voorbeeldprojecten
  • Financiële aspecten
     

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers
 

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (6u30') en voor architecten (7 punten). Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten, bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.

 

Praktisch

Datum en tijdstip
Donderdag 15 maart 2018, 9u-17u

Locatie
Ecohuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout - routeplanner
 

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
leden: € 224 
niet-leden: € 280

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden