Opleiding 'De zin en onzin van thermografie'

In deze opleiding wordt de praktische inzet van thermografie als krachtig diagnosemiddel toegelicht aan de hand van praktische voorbeelden.

In de praktijk worden heel wat thermografiemetingen niet correct uitgevoerd. Deze opleiding wil dan ook richtlijnen aanreiken om de beelden correct te interpreteren.Onder de juiste omstandigheden is thermografie een zeer krachtig diagnosemiddel om problemen op te sporen, maar een kritische ingesteldheid is noodzakelijk om de relatieve impact van heel wat fysische fenomenen onderling af te wegen in de interpretatie.
 

Korte inhoud

  • Enkele basisbegrippen
  • Randvoorwaarden voor betrouwbare metingen
  • Opsporen van koudebruggen
  • Kunnen we een U-waarde inschatten?
  • Thermografie en luchtdichtheid
  • Actieve thermografie
  • Conclusies, DO’s en DON’Ts
     

Doelpubliek

De opleiding is gericht op professionals die interesse hebben in thermografie, en meer inzicht willen verwerven in de relevante toepassingsgebieden.
 

LesgeverNathan Van den Bossche

Dr. ir. arch. Nathan Van Den Bossche is docent bouwtechniek aan de Universiteit Gent. Hij is verantwoordelijk voor het Testcentrum Gevelelementen. Naast zijn onderzoekswerk doet hij vaak wetenschappelijke dienstverlening voor bedrijven.
 

Permanente vorming

Een erkenning voor deze opleiding als permanente vorming voor EPB-verslaggevers en voor architecten werd aangevraagd. Meer info. Vul bij je inschrijving voor deze opleiding zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever of je stamnummer bij de Orde van Architecten!
 

Praktisch

Datum en tijdstip
Dinsdag 7 november 2017, 9u-12u30

Locatie
Huis van de Bouw, Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde - routeplanner
 

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
leden: € 124 
niet-leden: € 155

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden
 

Vroegboekactie!

Profiteer tot en met vrijdag 30 juni 2017 van onze vroegboekactie op het opleidingenaanbod van dit najaar! Bestel minstens 5 opleidingen, voor één of meerdere medewerkers uit jouw bedrijf, en profiteer van een pakketkorting van 20% op de totaalprijs! De pakketkorting is bovendien cumuleerbaar met het ledentarief en de kmo-portefeuille. Wil je gebruik maken van de vroegboekactie? Schrijf je dan in via dit formulier! 

 

Huis van de Bouw, Zwijnaarde
07.11.2017
|09:00 - 12:30
Prijs leden: 
€ 124
Prijs: 
€ 155
Spreker: 
Nathan Van Den Bossche
Een opleiding uit het Pixii-opleidingenaanbod 'energieneutraal bouwen'