Opleiding 'Energiezuinige renovatie van appartementsgebouwen'

Wat houdt BENOveren bij appartementsgebouwen in? In deze cursus leer je de specifieke problemen bij de renovatie van appartementsgebouwen kennen en krijg je oplossingen aangereikt.

Ons land telt heel wat oude appartementsgebouwen van de jaren ’60 en ’70. Vandaag de dag zijn deze aan een grondige renovatie toe. Daarvoor moet een helder, toekomstgericht concept worden opgesteld. De eerste helft van deze cursus reikt hiervoor oplossingen en tools aan:

  • wat is zeer energiezuinig en hoe ga je om met de specifieke situatie van het gebouw bij het kiezen van de energiedoelstellingen
  • wat komt er kijken bij de analyse van het bestaande gebouw
  • hoe bouw je een goed masterpan op, samen met de klant, en welke praktische tools zijn hiervoor beschikbaar

Energiezuinig renoveren betekent echter ook oplossingen zoeken voor heel wat technische aandachtspunten. In de tweede helft van de cursus worden deze technische aandachtspunten toegelicht aan de hand van tal van concrete renovaties van appartementsgebouwen.

De opleidingen 'energiezuinige renovatie van appartementsgebouwen' en 'energiezuinige renovatie van woningen' delen op 10 oktober een voormiddag waarin dieper wordt ingegaan op gemeenschappelijke zaken die voor beide gebouwtypes gelden. Specifieke aandachtspunten voor woningen en appartementsgebouwen worden vervolgens in aparte dagdelen uitgediept. Wie inschrijft op beide cursussen betaalt één dagtarief en één halve dagtarief in plaats van twee dagtarieven. 
 

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers
 

Lesgevers

ir. architect Wouter Hilderson is technisch adviseur en lesgever bij Pixii sinds 2006. Hij werkte mee aan diverse onderzoeksprojecten rond onder meer zeer energiezuinige renovatie en passieve bouwdetails. Wouter is gespecialiseerd in de gebouwschil en bouwknopen. 

ir. architect Bert Vanderwegen is technisch adviseur en lesgever bij Pixii sinds 2011. Hij had daarvoor al vijf jaar leservaring in energiezuinig (ver)bouwen. Bert werkte mee aan diverse onderzoeksprojecten rond zeer energiezuinig bouwen en renoveren. 
 

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (6u30') en voor architecten (7 punten). Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten, bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.

Praktisch

Datum en tijdstip
Dinsdag 10 oktober 2017, 9u-12u30
& Donderdag 12 oktober 2017, 9u-12u30

Locatie
Huis van de Bouw, Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde - routeplanner
 

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
leden: € 224 
niet-leden: € 280

Kostprijs bij inschrijving van de cursu'energiezuinige renovatie van appartementsgebouwen' en 'energiezuinige renovatie van woningen' 
leden: € 348 
niet-leden: € 435

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden
 

Vroegboekactie!

Profiteer tot en met vrijdag 30 juni 2017 van onze vroegboekactie op het opleidingenaanbod van dit najaar! Bestel minstens 5 opleidingen, voor één of meerdere medewerkers uit jouw bedrijf, en profiteer van een pakketkorting van 20% op de totaalprijs! De pakketkorting is bovendien cumuleerbaar met het ledentarief en de kmo-portefeuille. Wil je gebruik maken van de vroegboekactie? Schrijf je dan in via dit formulier! 

 

Huis van de Bouw, Zwijnaarde
10.10.2017
|09:00 - 12:30
Prijs leden: 
€ 224
Prijs: 
€ 280
Spreker: 
Wouter Hilderson & Bert Vanderwegen
Een opleiding uit het Pixii-opleidingenaanbod 'energieneutraal bouwen'