Opleiding 'Energiezuinige renovatie van woningen'

Energiezuinig renoveren, integraal of gefaseerd met masterplan, en met oog voor technisch en bouwfysisch goede, betaalbare oplossingen. Waar past BENOveren in het plaatje?

Vandaag renoveren betekent meer en meer denken aan de energiedoelstellingen van morgen. Daarvoor moet een helder, toekomstgericht concept worden opgesteld. Hiervoor reikt de cursus oplossingen en tools aan:

  • wat is zeer energiezuinig en hoe ga je om met de specifieke situatie van het gebouw bij het kiezen van de energiedoelstellingen
  • wat komt er kijken bij de analyse van het bestaande gebouw
  • hoe bouw je een goed masterpan op, samen met de klant, en welke praktische tools zijn hiervoor beschikbaar

Energiezuinig renoveren betekent echter ook oplossingen zoeken voor heel wat technische aandachtspunten, en ook het kostenplaatje moet worden meegenomen. Aan de hand van tal van concrete renovatieprojecten worden deze technische en ook financiële aandachtspunten toegelicht.

Combinatie met cursus 'energiezuinige renovatie van appartementsgebouwen'
De opleidingen 'energiezuinige renovatie van woningen' en 'energiezuinige renovatie van appartementsgebouwen' delen op 10 oktober een voormiddag waarin dieper wordt ingegaan op gemeenschappelijke zaken die voor beide gebouwtypes gelden. Specifieke aandachtspunten voor woningen en appartementsgebouwen worden vervolgens in aparte dagdelen uitgediept. Wie inschrijft op beide cursussen betaalt één dagtarief en één halve dagtarief in plaats van twee dagtarieven. 
 

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers
 

Lesgever

ir. architect Wouter Hilderson is technisch adviseur en lesgever bij Pixii sinds 2006. Hij werkte mee aan diverse onderzoeksprojecten rond onder meer zeer energiezuinige renovatie en passieve bouwdetails. Wouter is gespecialiseerd in de gebouwschil en bouwknopen. 
 

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (6u30') en voor architecten (7 punten). Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten, bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.

Praktisch

Datum en tijdstip
Dinsdag 10 oktober 2017, 9u-17u

Locatie
Huis van de Bouw, Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde - routeplanner
 

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
leden: € 224 
niet-leden: € 280

Kostprijs bij inschrijving van de cursus 'energiezuinige renovatie van appartementsgebouwen' en 'energiezuinige renovatie van woningen' 
leden: € 348 
niet-leden: € 435

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden

Huis van de Bouw, Zwijnaarde
10.10.2017
|09:00 - 17:00
Prijs leden: 
€ 224
Prijs: 
€ 280
Spreker: 
Wouter Hilderson
Een opleiding uit het Pixii-opleidingenaanbod 'energieneutraal bouwen'