Opleiding 'Het nieuwe S-peil'

Ontdek alles over het nieuwe S-peil of schilpeil. Het S-peil is sinds 2018 de nieuwe gebouwschilindicator en vervangt het K-peil en netto-energiebehoefte in de EPB.

Het S-peil (Schil-peil) is de nieuwe sub-eis die vanaf 2018 de sub-eisen K-peil en netto energiebehoefte voor verwarming vervangt.

De opleiding bestaat uit vier grotere delen:

  • We starten met het wat en waarom van het S-peil, en bespreken de achterliggende formules.
  • Vervolgens bespreken we de invloed van elke parameter die mee het S-peil bepaalt. Bedoeling is om feeling te krijgen met welke strategieën meer of minder belangrijk zijn om een laag S-peil te bekomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan luchtdichtheid, vorm en compactheid, aanwezigheid en type zonwering, grootte en type van de ramen en beglazing, zolder of garage binnen of buiten beschermd volume, hellend versus plat dak, dakkapellen of loggia, enz.
  • Aan de hand van concrete voorbeelden wordt de impact van de verschillende parameters concreet geïllustreerd.
  • Tot slot gaan we aan de slag met de EPB 3G software zelf. Bedoeling hiervan is om voeling te krijgen met de berekening, en vooral met de mogelijkheid om al in ontwerpfase naar S-peil te kunnen optimaliseren.

 

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers.
 

Lesgever

ir. architect Wouter Hilderson is senior technisch adviseur en lesgever bij Pixii sinds 2006. Wouter was projectleider van of werkte mee aan diverse onderzoeksprojecten rond zeer energiezuinig bouwen en renoveren.
 

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (3u15') en voor architecten (3 punten). Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten, bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.
 

Praktisch

Datum en tijdstip

Donderdag 17 oktober 2019, 14u00-16u00

Locatie

Mundo-A, Turnhoutsebaan 139A, 2140 Borgerhout - routeplanner

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 124
niet-leden:
 € 155

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden