Opleiding 'Nieuwe inzichten in schrijnwerk, beglazing en zonwering'

Leer de invloed van het buitenschrijnwerk op het comfort in en de energiebalans van een gebouw in te schatten, en zo de juiste keuze maken qua profielen, beglazing en zonwering.

Schrijnwerk, beglazing en zonwering vormen essentiële componenten van een energiezuinig gebouw. ’s Winters zijn de grootste warmteverliezen toe te wijzen aan het buitenschrijnwerk, terwijl het ‘s zomers de belangrijkste bron van ongewenste warmtewinsten blijkt.

In deze cursus staan we allereerst stil bij de verschillende aspecten die onze keuze voor een bepaald type profiel of beglazing kunnen beïnvloeden. Welke types profielen en beglazing zijn er zoal en welke nieuwigheden zijn interessant om op te pikken (en welke niet)?

Vervolgens staan we uitgebreid stil bij de inbouw van schrijnwerk, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De besproken bouwdetails besteden niet alleen aandacht aan luchtdichting en thermische performantie, maar ook aan akoestiek.

Tot slot lichten we het belang van zonwering toe voor een goed zomercomfort en welke types zonwering er voorhanden zijn, elk met hun voor- en nadelen.
 

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers

Lesgever

ir. architect Wouter Hilderson is senior technisch adviseur en lesgever bij Pixii sinds 2006. Wouter was projectleider van of werkte mee aan diverse onderzoeksprojecten rond zeer energiezuinig bouwen en renoveren.

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (3u15') en voor architecten (3 punten). Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten? Bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.

Praktisch

Datum en tijdstip
Donderdag 14 maart 2019, 13u30-17u

Locatie
Ecohuis Antwerpen, Turnhoutsebaan 139, 2140 Borgerhout - routeplanner

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 124
niet-leden: € 155

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht in een bouwschool kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden