Opleiding 'Nieuwe inzichten in schrijnwerk, beglazing & zonwering'

Leer de invloed van het buitenschrijnwerk op het comfort in en de energiebalans van een gebouw in te schatten, en zo de juiste keuze maken qua profielen, beglazing en zonwering.

Schrijnwerk, beglazing en zonwering vormen essentiële componenten van een energiezuinig gebouw. ’s Winters zijn de grootste warmteverliezen toe te wijzen aan het buitenschrijnwerk, terwijl het ‘s zomers de belangrijkste bron van ongewenste warmtewinsten blijkt.

In deze cursus staan we allereerst stil bij de verschillende aspecten die onze keuze voor een bepaald type profiel of beglazing kunnen beïnvloeden. Welke types profielen en beglazing zijn er zoal en welke nieuwigheden zijn interessant om op te pikken (en welke niet)?

Vervolgens staan we uitgebreid stil bij de inbouw van schrijnwerk, zowel bij nieuwbouw als bij renovatie. De besproken bouwdetails besteden niet alleen aandacht aan luchtdichting en thermische performantie, maar ook aan akoestiek.

Tot slot lichten we het belang van zonwering toe voor een goed zomercomfort en welke types zonwering er voorhanden zijn, elk met hun voor- en nadelen.
 

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers
 

Lesgever

ir. architect Bert Vanderwegen is technisch adviseur en lesgever bij Pixii sinds 2011. Hij had daarvoor al vijf jaar leservaring in energiezuinig (ver)bouwen. Bert werkte mee aan diverse onderzoeksprojecten rond zeer energiezuinig bouwen en renoveren. 
 

Permanente vorming

Een erkenning voor deze opleiding als permanente vorming voor EPB-verslaggevers en voor architecten werd aangevraagd. Meer info. Vul bij je inschrijving voor deze opleiding zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever of je stamnummer bij de Orde van Architecten!
 

Praktisch

Datum en tijdstip
Vrijdag 27 oktober 2017, 9u-12u30

Locatie
Huis van de Bouw, Tramstraat 59, 9052 Zwijnaarde - routeplanner
 

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
leden: € 124 
niet-leden: € 155

Kmo-portefeuille
Geniet 30 tot 40% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden
 

Vroegboekactie!

Profiteer tot en met vrijdag 30 juni 2017 van onze vroegboekactie op het opleidingenaanbod van dit najaar! Bestel minstens 5 opleidingen, voor één of meerdere medewerkers uit jouw bedrijf, en profiteer van een pakketkorting van 20% op de totaalprijs! De pakketkorting is bovendien cumuleerbaar met het ledentarief en de kmo-portefeuille. Wil je gebruik maken van de vroegboekactie? Schrijf je dan in via dit formulier!