Workshop: Invloed van demografie en klimaat op (ver)bouwen van scholen

Wereldbol

Kunnen bosbrossers, klimaatthema’s en demografische evoluties het ontwerp en de uitvoering van schoolgebouwen beïnvloeden? Als inhoudelijk partner van de Schoolbouwformule nodigt Pixii jou graag uit voor deze workshop op dinsdag 26 november in Gent.

De klimaatcomités op de Vlaamse schoolbanken schieten als paddenstoelen uit de grond, om van de eigen school een beter beleid te eisen. Het Vlaams onderwijs schakelt een versnelling hoger om snel duurzamer te worden: zo'n 2 miljoen euro uit het Vlaamse klimaatfonds is bestemd voor sensibilisering van scholen en de circulaire school van de toekomst staat nu al in de stijgers.

Deze workshop rond klimaat, circulair (ver)bouwen en demografie brengt eminente experten samen zoals hoogleraar klimatologie Jean-Pascal van Ypersele, Koen Bastiaens van de stad Antwerpen en onze eigen opleidingscoördinator Bart Humbeeck. We laten je ook kennis maken met inspirerende realisaties en projecten: meer specifiek met ‘Stroom’, de nieuwe circulaire secundaire school in Leuven, en het Circulair Retrofit labo van de VUB!

Het volledige programma vind je hier.