PAVATEX by SOPREMA: natuurlijke isolatiekampioen in elke vezel

31.01.2018

Wie duurzaam aan de toekomst werkt, wint. Het natuurlijke isolatiegamma PAVATEX by SOPREMA is daarvan het bewijs. De grote knowhow voor ontwikkeling en productie van thermische en akoestische isolatiematerialen op basis van houtvezels, levert een compleet nieuw gamma op: PAVATEX. Een innovatief product is Pavaflex Plus, met zijn opmerkelijke isolatiewaarde. De groep SOPREMA verstevigt zo zijn positie in de sector van de natuurlijke isolatiematerialen, maar nog belangrijker: er is winst voor het milieu, de bouwheer en de bouwprofessional.

Kies natuurlijke grondstoffen. Produceer met hernieuwbare energiebronnen. Maak producten die zuinig zijn in gebruik en lang meegaan. Zorg ervoor dat het product na bewezen diensten opnieuw nuttig is, en geen afval wordt. Dat zijn de leidende principes voor wie streeft naar gesloten materiaalkringlopen en echte duurzaamheid.

SOPREMA put voor onderzoek en ontwikkeling heel wat inspiratie uit die cradle to cradle (van wieg tot wieg) filosofie. De circulaire economie, waarbij producten zo ontworpen worden dat er niets verloren gaat, is geen utopie. Het natuurlijke isolatieprogramma van PAVATEX by SOPREMA is volledig rond deze milieuvriendelijke principes opgebouwd. De natuur zelf levert de grondstof voor het houtvezelisolatiemateriaal: houtsnippers. En na gebruik vormen de producten van PAVATEX zelf de grondstof voor een ecologisch verantwoorde verwerking.

PAVATEX maakt de cirkel van duurzaamheid rond

PAVATEX maakt de duurzaamheidscirkel rond van grondstof over productie tot afgewerkt product (en de fase daarna). Bij elke stap staan de zorg voor mens en milieu voorop. De grondstof komt uit resthout van zagerijen die naaldhout verwerken uit duurzaam beheerde bossen in de regio. Een bijkomende bijdrage aan het milieu is dat hout van nature een CO2-buffer is. Bomen groeien immers door koolstof te onttrekken aan de atmosfeer en op te slaan. Een plus voor het klimaat.

Bij de verwerking van de houtsnippers gebruikt PAVATEX zo veel mogelijk hernieuwbare energiebronnen in een ultraperformant en ecologisch geoptimaliseerd productieproces. Voor toeslagstoffen geldt de gouden regel: zo weinig mogelijk, maar voldoende om topkwaliteit en een lange levensduur te garanderen. Een bijkomende bijdrage aan het milieu is dat de verwerking van hout naar isolatiemateriaal minder energie vereist dan de productie van andere bouwmaterialen.

In het gebruik draagt PAVATEX elke dag bij tot de bescherming van het milieu en het comfort van de mens. Het is een aangename isolatie die een gezond binnenklimaat in de woning creëert, dankzij de dampopen en vochtregulerende structuur. De excellente isolerende kwaliteit zorgt voor een maximale bescherming tegen geluidsoverlast en temperatuursschommelingen, zowel in de zomer als in de winter. Het houtvezelisolatiemateriaal heeft trouwens een levensduur van vele tientallen jaren. Een bijkomende bijdrage aan het milieu is dat PAVATEX verspilling van fossiele brandstoffen voor verwarming tegengaat. Wat meteen ook een flinke besparing oplevert.

PAVATEX wordt geen afval, maar vormt de grondstof voor de opwekking van CO2-neutrale, schone energie.

Pavaflex Plus: de beste isolatiewaarde op de markt

In de zoektocht naar een zo klein mogelijke ecologische impact en een zo groot mogelijke kwaliteit, stelt de groep SOPREMA een nieuw product voor. Absolute blikvanger en game changer bij de houtvezelisolatiematerialen, is Pavaflex Plus.

Pavaflex Plus een toonbeeld van een toekomstgerichte en uiterst duurzame cradle to cradle oplossing. Bijzonder is het uitmuntende isolerende karakter, met een lambda-waarde van slechts 0,036 W/mK. De beste isolatiewaarde vandaag op de markt van de natuurlijke isolatie. Pavaflex Plus is geschikt voor isolatie van zowel dak, binnenwanden als plafond.

Van wieg tot wieg: driemaal winst

Mens en milieu winnen met de cradle to cradle aanpak van PAVATEX.

Het milieu wint
- Ecologische impact is minimaal doorheen de hele levenscyclus
- Nuttig gebruik van natuurlijk resthout
- CO2-buffer
- Voorkomt verspilling energie
- Volledig recycleerbaar

De bouwheer wint
- Maximale bescherming tegen temperatuurschommelingen en geluidsoverlast
- Besparing op energiefactuur
- Isolatiemateriaal met lange levensduur
- Creëert een gezond en comfortabel klimaat in huis

De bouwprofessional wint
- Gemakkelijk op maat te versnijden
- Snel te monteren
- Irriteert de huid niet
- Nog beter product voor nog betere gebouwen