Remeha Gas 210 ECO PRO blijft een van de populairste ketels voor centrale stookplaatsen

13.11.2019

Veel bedrijven, ziekenhuizen en scholen treffen deze periode voorbereidingen voor de komende winter en maken nu plannen om hun verwarmingsketel te vernieuwen. Verwarmingsspecialist Remeha merkt dat de 210 ECO PRO nog steeds een van de meest geplaatste ketels voor collectieve stookplaatsen is. Sinds de lancering werden er al meer dan 9.000 exemplaren geïnstalleerd.

De Remeha Gas 210 ECO PRO stond al vaak model voor nieuwe verwarmingsketels, maar nooit zijn de prestaties en kwaliteit van dit toestel geëvenaard in deze vermogen range. Niet voor niets is hij met meer dan 9.000 installaties een van de populairste keuzes voor centrale stookplaatsen. In grote projecten zoals scholen, rusthuizen, zwembaden, bedrijven en appartementen blijft de 210 ECO PRO een toonaangevende verwarmingsketel.

Zuinig en toch hoog vermogen
De 210 ECO PRO heeft in verhouding tot zijn hoge vermogen een opvallend kleine ecologische voetafdruk. Dankzij een modulatiebereik van 18 tot 100% past de ketel zich aan de warmtevraag aan. Bovendien heeft hij slechts een kleine waterinhoud, waardoor het toestel snel kan reageren op elke warmtevraag, in elk seizoen (zomer of winter) en voor zowel CV als sanitair. Op die manier beperkt de ketel ook het energieverlies, omdat het niet nodig is om een grotere waterinhoud warm te houden.

Dankzij de snelle reactietijd is het gemakkelijk om de ketel te combineren met andere generatoren zoals warmtepompen in hybride opstellingen, of WKK’s. De corrosiebestendige warmtewisselaar met gietaluminium silicium leden heeft al vaak z’n betrouwbaarheid bewezen. Bovendien ligt de thermische geleidbaarheid acht keer hoger dan met inox of roestvrij staal.

Eenvoudige installatie en onderhoud
Niet alleen door zijn prestaties is de Remeha Gas 210 ECO PRO een populaire keuze als verwarmingsketel, het toestel laat zich ook heel eenvoudig installeren. De verwarmingsketel wordt in de fabriek geassembleerd, volledig vooringesteld en getest. Door zijn uiterst geringe omvang en lage gewicht is de ketel gemakkelijk binnen te brengen in de moeilijkst bereikbare stookplaatsen. De ketel is zo wendbaar dat hij zelfs door de kleinste deuren kan worden gedragen. De ketel (met een vermogen tot 200 kW) kan bovendien perfect in cascade geplaatst worden indien de verwarming van het gebouw nog meer vermogen vraagt.

Met een opstellingsoppervlakte van slechts 0,5m² neemt het toestel een minimum aan ruimte in beslag. Bovendien kan de ketel perfect volledig tegen een muur worden geplaatst. Ook tijdens het onderhoud bewijst de 210 ECO PRO zijn gebruiksvriendelijkheid. De overzichtelijk geplaatste onderdelen zijn eenvoudig bereikbaar aan de voorkant van de ketel.

7 op 7 service
Remeha biedt voorschrijvers en installateurs ook de nodige ondersteuning, zoals rendementsberekeningen bij het vernieuwen van oude installaties, rookgasberekeningen of productsupport. Daarnaast biedt Remeha zelf verschillende onderhoudscontracten aan en zorgt met een permanente service ook zeven dagen op zeven voor oplossingen. Alle onderdelen zijn uit voorraad leverbaar.

“Meer dan 9.000 installaties in België is een zeer mooie milestone voor dit type ketel. Het bewijst de degelijkheid en het gebruiksgemak van het toestel. Het toont tevens aan dat de innovatieve weg die Remeha volgt, niet alleen gunstig is voor de installateurs maar ook voor tevreden gebruikers zorgt”, besluit Christophe Leroy, managing director bij Remeha Belgium.

Pixii in je inbox?

Laat hieronder je gegevens achter en blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tools en kennis. Ontdek kortingen en evenementen.