SOPREMA opent nieuw state-of-the-art opleidingscentrum “CLUB EXPERT

31.01.2018

Waterdichtings – en isolatiefabrikant SOPREMA opende afgelopen 30 juni 2017 het nieuwe opleidings- en kenniscentrum in Grobbendonk (BE). Het trainingscentrum voor heel Noord-West Europa werd plechtig ingehuldigd in het bijzijn van de achterkleinzoon van de oprichter en huidig eigenaar van SOPREMA Pierre-Etienne Bindschedler, CEO SOPREMA North-West Europe Leo Hoekstra en commercieel directeur SOPREMA NV Marc Geerts. Met een 500-tal genodigden, een exclusieve rondleiding en een stijlvol openingsfeest met muziekband “COOKIES & CREAM” is het nieuwe gebouw alvast klaar voor gebruik.

Verviervoudigd

Op slechts enkele jaren tijd is zowel het personeelsaantal als de omzet maar liefst verviervoudigd. Een nieuw kantoorgebouw drong zich op, vertelt Leo Hoekstra, CEO SOPREMA North-West Europe: “SOPREMA draagt duurzaamheid erg hoog in het vaandel en daarom willen we zelf met de bouw van dit nieuwe trainingscentrum het goede voorbeeld geven. We hebben hiervoor een investeringsbedrag van 2,5 miljoen euro vrijgemaakt. Voor dit ambitieuze project hebben we dan ook een beroep gedaan op een bouwteam met de nodige kennis van zaken, waarbij zowel de aannemer, architect als het studiebureau voldoende ervaring inzake duurzaam bouwen kon voorleggen. Wij zijn bovendien ook erg trots op het gebogen verticaal groendak, een echte eye-catcher.”

Het ontwerp van het nieuwe gebouw is van de hand van architectenbureau Assymetric Architectes Associés. Energieconsultant Geert De Bruyn zorgde ervoor dat het gebouw ruim aan de eisen voor een BEN-gebouw voldoet: Bijna Energie Neutraal. Aannemer Mathieu Gijbels is trots op dit nieuwe referentieproject in de Kempen. “We zijn fier dat we het vertrouwen van SOPREMA kregen om hun bouwdromen te realiseren. We hebben er samen een succesvol bouwtraject opzitten.” vertelt Mathi Gijbels, CEO van Mathieu Gijbels: “ Een tevreden klant die gelukkig is met zijn gebouw, daar doen we het voor!”

CLUB EXPERT

“Elke expert was eerst een beginner”, met dit motto in het achterhoofd ontwikkelde SOPREMA een gloednieuwe naam voor het opleidingscentrum. “Onze voorkeur ging vrij snel uit naar: CLUB EXPERT. Deze benaming vloeide logisch voort uit onze bedrijfswaarden. CLUB staat voor het familiale ‘ons kent ons’-gevoel dat nog steeds in onze kantoren heerst, maar eveneens voor samenkomst en uitwisseling. Het tweede luik EXPERT spreekt voor zich: kennis en kunde. Kortom: de combinatie van een familiale sfeer, sterke klantservice en technische expertise”, duidt Leo Hoekstra. “Het nieuwe gebouw is bovenal een ontmoetingsplaats voor professionals: kennisoverdracht en inspiratie zijn hierbij de belangrijkste drijfveren. Van beginner tot expert, SOPREMA zorgt voor een programma op maat voor diverse soorten waterdichting (bitumineus – vloeibaar – synthetisch) & isolatie (thermisch – natuurlijk).

Nieuwe werken

Het nieuwe gebouw is niet enkel op vlak van energie vooruitstrevend. De kantoren werden tegelijk ingericht voor het nieuwe werken. “SOPREMA wil samen met haar klanten groeien en voorziet daarom niet alleen opleidingsmogelijkheden maar ook extra ‘flex desk’ kantoorruimtes voor het groeiende team”, aldus Leo Hoekstra.

Bekijk de Club Expert-movie hier.