AeroPulmo

Over ons

Industriepark Brechtsebaan 22
2900 Schoten
België

Innovatieve ventilatiesystemen

 
AeroPulmo is een relatief jong bedrijf, maar heeft al een belangrijke plaats verworven op de Belgische markt,als ontwikkelaar en fabrikant van ventilatiesystemen met warmterecuperatie.
 
In 2011 werd het prototype bekroond met de VSK-award “meest innoverend product”.
 
De producten van AeroPulmo werden ondertussen op 3 domeinen gepatenteerd. Het belangrijkste patent hiervan is de modulerende bypass. Deze zorgt voor een continue free-cooling tijdens de zomermaanden, gebruik makend van de bypass, zelfs bij buitentemperaturen onder 15°C. Ontwerpers waarderen de PULMO® ventilatiebox omdat deze weinig plaats inneemt, en omdat deze ook in een kast, aan de muur of tegen het plafond opgehangen kan worden. Er is een speciaal gevelrooster ontwikkeld voor gescheiden luchtstromen, vooral interessant voor individueel gestuurde ventilatie van appartementen. Op deze manier wordt een complex kanalensysteem overbodig. Installateurs waarderen het gebruiksgemak van de externe sturing alsook de snelheid, waarmee de installatie opgestart kan worden.
 
Het huidige gamma omvat PULMO® toestellen tot 400 m3 (gecertifieerd door TNO). Om grotere debieten te realiseren kunnen meerdere toestellen in cascade geschakeld worden.