geluidsisolatiedokter.be

Begin 2018 ben ik met geluidsisolatiedokter gestart om akoestisch advies te verlenen aan  particulieren, aannemers en architecten met renovatieprojecten. Ik ben me beginnen bijscholen omdat vele vragen van mijn klanten over akoestisch isoleren gelinkt zijn aan thermisch isoleren / EPB.
 
Als advisieur akoestiek word ik er helaas vaak pas na oplevering bijgehaald omdat het akoestisch comfort te wensen overlaat en de bewoners niet ten volle van hun pas gerenoveerde woning kunnen genieten. Het is pijnlijk om steeds vast te stellen dat indien men bij het ontwerp en uitvoering stilgestaan had bij akoestisch comfort die gezinnen nu in hun droomhuis woonden. Als je tijdens de renovatiewerken aandacht schenkt aan geluidsisolatie kan er met minimale extra kosten een hoog akoestisch comfort bereikt worden. Als er naderhand akoestische ingrepen moeten gebeuren, zijn die per definitie een pak duurder en zijn ze doorgaans minder effectief.
 
Om van bij het begin als adviseur bij verbouwprojecten betrokken te worden volg ik de opleiding renovatiecoördinator.
 
Ook al heb ik heb mezelf omgeschoold tot adviseur energetisch renoveren, akoestisch renovatieadvies blijft de grote liefde.
 
* energiedeskundige type A
* isolatiedeskundige
* gecertificeerd aannemer binnenmuurisolatie