Orens - Van Grimbergen Architecten

Over ons

Hoevensebaan 50
2950 Kapellen
België
03 609 68 00

Visie

OVG Architecten focust zich op de bouw en totaalrenovatie van duurzame en energievriendelijke groepswoningen, kantoorcomplexen en bedrijfsgebouwen voor opdrachtgevers uit de private en publieke sector, zowel op architecturaal als stedenbouwkundig vlak. Wij combineren een no-nonsense beleid wat betreft expertise, efficiëntie, timing en budget met een holistische visie op het vlak van gezondheid, sfeer en natuur. Zo creëren wij architectuur die niet alleen motiveert en inspireert, maar ook gezondheid en welzijn positief beïnvloedt.

OVER ONS

Voor ons draait architectuur om de balans tussen ratio en gevoel. Tussen no-nonsense en holisme. Tussen wat er goed uitziet – zowel op papier als in realiteit – en goed aanvoelt.

Ons no-nonsense beleid met focus op helderheid, kwaliteit, integriteit en creativiteit is onze garantie voor een vlot en stressloos bouwtraject. Hiertoe hanteren we een directe communicatie, een precieze timing en een efficiënte budgettering. Binnen de grenzen van het wettelijk kader haalt zusterfirma Urban Quantum het onderste uit de kan en op technisch vlak primeren performantie en onderhoudsvriendelijkheid.

De elegantie van eenvoud is voor ons het beste teken van een succesvol ontwerp.

Doordat wij sfeer, energie en harmonie al op planmatig niveau aanvoelen, zijn we sterk in het creëren van aantrekkelijke en gezonde omgevingen waar mensen zich intuïtief goed voelen. Onze gebouwen zijn niet alleen energiezuinig, ze geven hun bewoners ook energie terug. Dit bereiken we door schadelijke invloeden te vermijden, te spelen met architecturale elementen, feng shui in te zetten en rekening te houden met de noden en ambities van alle gebruikers. Inspireren is hierbij onze grootste betrachting.

ONS TEAM

Wij zijn architectenduo Koen Van Grimbergen en Véronique Orens. In OVG Architecten worden wij bijgestaan door een vast en loyaal team van zeven hoogopgeleide medewerkers. Doordat elk teamlid een eigen focus heeft, wordt kennis en ervaring optimaal gedeeld binnen de horizontale structuur van ons kantoor. Dit creëert een interactief en gezond platform waarbinnen iedereen wordt uitgedaagd en beloond om continu te blijven groeien.

In samenwerking met Belgisch topexpert Patrick Vandevelde bieden we via zusterfirma Urban Quantum de stedenbouwkundige, ruimtelijke en juridische expertise die nodig is om de meest ingewikkelde projecten snel en vlot tot het gewenste einde te brengen.