Xella

Over ons

Kruibeeksesteenweg 24
2070 Burcht
België
03 250 47 00

Xella is wereldwijd marktleider op het gebied van cellenbeton- en kalkzandsteenproductie, met Ytong, Silka, Hebel en Multipor als gekende merken.  Xella sluit daarmee dicht aan op de hedendaagse markt. Het ontwikkelt en biedt oplossingen voor duurzaam, snel en kostenoptimaal bouwen, met kwalitatieve producten, die beantwoorden aan de eisen van vandaag en van morgen. En dit in alle sectoren van de bouw, zoals woningbouw, industriebouw, appartementsbouwen, renovatie, enz.

2020: Xella is er klaar voor, u ook?

 

Ytong –cellenbeton- heeft als grote voordeel dat het isolerend is op zich. Daardoor kan men er massieve muren mee bouwen die voldoen aan de gevraagde isolatiewaarden, zonder dat het nodig is extra isolatiemateriaal toe te voegen. Ook passiefhuizen kunnen op die manier gebouwd worden. Ytong bewijst zich al jaren met de vele gebouwen die reeds uitgevoerd werden.

Silka –kalkzandsteen- heeft als grote meerwaarde zijn hoge massa. Hierdoor is het het ideale product om akoestisch isolerende muren mee op te trekken en volledig luchtdicht te bouwen. Het Silka-elementen systeem is ideaal voor het optrekken van appartementsgebouwen en is de snelste en efficiënste bouwmethode op de markt.

Multipor-isolatieplaten zijn een natuurlijke vervollediging van het gamma producten van Xella. De minerale isolatieplaten hebben alle eigenschappen van een steenachtig materiaal. Ze zijn onbrandbaar, massief, ecologisch, onvervormbaar en onrotbaar. YtongMultipor is uitstekend in te zetten voor het na-isoleren van muren, daken en plafonds, en dit overwegend langs binnen. In combinatie met Ytong en Silka kunnen extra hoge isolatiewaarden verkregen worden bij nieuwbouw, wanneer het ingezet wordt als isolatiemateriaal langs buiten. Ideaal dus om gemakkelijk passiefhuisprojecten of zelf nulenergiehuizen mee te bouwen.

Hebel –cellenbetonplaten- richten zich op de industrie- en projectmarkt. Ze bieden een hoge brandveiligheid en een snelle gemakkelijke verwerking. Muren opgebouwd met Hebel in dikte 15 cm bieden een brandweerstand van EI360 minuten, hetgeen aanzienlijk veiliger is dan de huidige wettelijke eis van 60 minuten. Ook op het gebied van thermische isolatie is Hebel in volle ontwikkeling.  De low energy Hebel-platen geven de nodige isolatie voor het optrekken van passiefkantoren.