Zehnder Group Belgium

Zehnder is één van de belangrijkste aanbieders van energie-efficiënte systemen voor verwarming, koeling en ventilatie en creëert een optimaal binnenklimaat in uw woonomgeving. Met haar energiebesparende binnenklimaatoplossingen verhoogt Zehnder het leefcomfort op een efficiënte en visueel aantrekkelijke manier. Zehnder Group Belgium maakt deel uit van een internationaal Zwitsere groep die haar krachten heeft gebundel met J.E StorkAir en marktleider is inzake balansventilatie met meer dan 100 jaar know-how. Voor al haar balansventilatie-units kan Zehnder Group Belgium een "passiefhuis certificaat" afleveren.

De ventilatiesystemen met warmterecuperatie van Zehnder garanderen een optimale ventilatie van de woning en een fikse besparing op de verwarmingskosten door de continue afvoer van vervuilde en aanvoer van verse voorverwarmde lucht. De warmte-energie van de afgevoerde lucht wordt opgeslagen in de warmtewisselaar en gebruikt om de verse aanvoerlucht. voor te verwarmen. Door de voorverwarmde aanvoerlucht blijft de kamertemperatuur quasi constant en vermijdt men energieverslindende warmteverliezen. 

Zehnder Group Belgium heeft verschillende balansventilatiesystemen met hoog thermisch rendement  (met EN 308- en/of PHI-certificaat), voor kleine, middelgrote en grote woningen. Uitbreiding met comfortverhogende en/of energie-efficiëntieverhogende opties is mogelijk met pollen- en fijnstoffilters, met enthalpiewisselaar voor het op peil houden van de vochtigheidsgraad, met ComfoCool voor koeling en ontvochtigen van de toevoerlucht of met de ComfoFond L aardwarmtewisselaar die de aanvoerlucht voorconditioneert. Elektrische naverwarming is mogelijk. Zehnder Group Belgium voorziet voor de professionele en gebruiksvriendelijke montage van deze ventilatiesystemen het innovatieve en flexibele Zehnder Comfotube luchtverdeelsysteem. De ronde of ovale kanalen lenen zich voor montage in beton of chape, wandmontage of in opbouw. Alle flexibele kanalen zijn voorzien van een gladde gepatenteerde Clinside binnenwand, voor een gegarandeerde hygiënische ventilatie enontvingen recent het prestigieuze SKZ-kwaliteitslabel.

Voor al haar balansventilatie-units kan Zehnder Group Belgium een "passiefhuis certificaat" afleveren.