Expert Session 'Nieuwe Bouwmethodes'

Strobalenbouw, wikihouse en betonprinten
Verdiep je op eigen tempo in een selectie van beloftevolle bouwmethodes. Van concepten tot methodes die bijna productieklaar zijn.

Foto's bovenaan van links naar rechts door: (1) BAST Architects & Engineers cv + Furnibo nv voor Stad Oostende (2) Wikihouse (3) KampC

Hoe kunnen we evolueren naar koolstofneutrale bouwmethodes? Afstappen van lineaire economische productiemodellen zal daarin een belangrijk aandeel hebben. Circulair denken, ontwerpen, plannen en handelen kan de ontzagwekkende carbon footprint van de bouwsector naar beneden halen, zeker als we erin slagen om materialen zo hoog mogelijk terug in de waardeketen op te nemen. Hoe kunnen robotisering en industrialisatie de efficiëntie in de bouwwereld verbeteren met bijvoorbeeld robots en drones? 
 
Laten we de natuur een handje toesteken, door nagroeibare materialen in te schakelen die CO2 opnemen en vasthouden in hun groeicyclus? En wat met printen - als dat kan gebeuren met milieuvriendelijke, herbruikbare materialen? 
 
Nieuwe bouwmethodes zijn aan een steile opmars bezig en dat proces kan nog versnellen door nationale en supranationale regelgeving, denk aan de Europese Green Deal. Nieuwe zakenmodellen haken zich hierop vast en innovatie blijkt veel meer dan buzzword te zijn in bedrijven die begrijpen hoe (bouw)materialen en -methodes, energie en klimaatneutraliteit op elkaar ingrijpen.

Uitgesteld kijken

Als deelnemer kan je alle lezingen in deze Expert Session bekijken en herbekijken vanaf 11 december 2020 (20:00) tot eind februari 2021 via ons online leerplatform.

Inhoud

Deze Expert Session bestaat uit een basisprogramma van 6 sessies + 3 bonussessies die je op eigen tempo kan bekijken.

3D-betonprinten: de eerste stappen naar doorgedreven digitalisering en circulariteit meer info >> Piet Wielemans - KampC
roBot de Bouwer, kunnen we het maken? meer info >> prof. ir. Lars De Laet - VUB
BONUS - Smart Adaptable Module Benjamin Eysermans - Bao Living
Implementatie van circulaire systemen meer info >> Hilde Carens - Colruyt
The Mobble: van academisch concept naar bouwklare oplossing meer info >> prof. dr. ir. Nathan Van Den Bossche - UGent
BONUS: Woodinc. Eric Van de Heyning - Woodinc & dr. arch. Bart Janssens - UHasselt & dr. ir. Rik Steensels - UHasselt
Een technisch kader voor natuurlijke biologisch afbreekbare bouwmaterialen meer info >> Wim Huntjens - Provincie West-Vlaanderen
Inzichten vanuit het TETRA-project Kalkhennep meer info >> ir. Timo De Mets - WTCB & dr. arch. Bart Janssens - UHasselt
BONUS: BC Materials Ken De Cooman - BC Materials

NU INSCHRIJVEN


Praktisch

Permanente vorming

Deze Expert Session is erkend door het VEA als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers voor 6u15. Om deze vormingsuren toegewezen te krijgen hoef je enkel de lezingen uit het basisprogramma volledig te bekijken. De bonussessies zijn optioneel.

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 180
Niet-leden: € 225

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden

NU INSCHRIJVEN

Mediapartners

architectura   flux 50

Jouw bedrijf in de kijker