Certificatie van een bouwproject

kwaliteitsbewaking

Certificatie van jouw bouwproject is de kroon op het werk. Ontdek het aangepaste passieflabel, de nieuwe labels Plus en Premium en de FAQ's.

Pixii bekroonde als Passiefhuis-Platform al honderden projecten met een certificaat (laagenergie, passief, nulenergie). Als voorloper in energieneutraal bouwen bouwt Pixii hierop verder en lanceert drie nieuwe kwaliteitslabels: een aangepast passieflabel en de nieuwe labels Plus en Premium. Deze beoordelingscategorieën focussen niet alleen op de energievraag van het gebouw, maar ook op de balans tussen de energievraag en -aanbod van hernieuwbare energieën. Deze labels en hun criteria gelden zowel op het niveau van de individuele woonentiteit als op gebouw- én wijkniveau! 

Deze nieuwe benadering en daaruit voortvloeiende labels kunnen niet geëvalueerd worden met behulp van de oude, gekende rekentools. Pixii kiest daarom resoluut voor PHPP9, dat samen met DesignPH een mooie synergie vormt. De nieuwe PHPP9-software kan vanaf nu worden gebruikt, ook voor oude projecten, maar wordt verplicht voor de certificatie van alle bouwprojecten met een referentiedatum vanaf 1 september 2016! 

De referentiedatum van een project bepaalt aan welke criteria en randvoorwaarden het project dient te voldoen. De referentiedatum kan één van de volgende mogelijkheden zijn: de datum van de bouwaanvraag, de datum van het ondertekenen van het architectencontract, de publicatiedatum van een wedstrijdbestek of de publicatiedatum van een openbare aanbesteding.

Ontdek hieronder alle informatie over de nieuwe en de oude labels.