Erkenning permanente vorming

Verdien als EPB-verslaggevers of architecten uren of punten voor je permanente vorming.

Bijna al onze opleidingen zijn erkend als permanente vorming voor architecten en EPB-verslaggevers. Het gaat om bijna alle opleidingen uit de ontwerpersmodule én de opleiding 'berekening van bouwknopen voor EPB en PHPP' uit de berekenaarsmodule. Daarnaast wordt ook steeds voor onze EXPERT days en ons NZEB Symposium een erkenning aangevraagd.

Alle EPB-verslaggevers die hun erkenning willen behouden, moeten vanaf 2015 jaarlijks permanente vorming volgen. In 2017 moet de EPB-verslaggever 10 uur permanente vorming volgen: 6 uur verplicht over het S-peil en de wijzigingen vanaf 2018 en 4 uur die hij vrij kan invullen. Nieuw sinds dit jaar is dat een overschot aan vrije uren wordt overgedragen naar het volgende kalenderjaar. Voor een dag les bij Pixii scoor je als EPB-verslaggever 6u30min, voor een halve lesdag 3u15min. Meer info vind je hier.

De permanente vorming voor architecten is momenteel nog vrijblijvend. De Vlaamse raad van Orde van Architecten liet wel verstaan dat de verplichting er binnenkort aankomt. Punten die voorafgaand reeds geregistreerd werden, zullen op dat ogenblik naar het nieuwe systeem worden overgedragen. Als architect verdien je 7 punten met één lesdag en 3 punten met een halve lesdag. Meer info vind je hier

Vul bij je inschrijving voor een van onze opleidingen zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever of je stamnummer bij de Orde van Architecten! Wij geven de gegevens van je deelname na de opleiding automatisch door aan het VEA en de Orde van Architecten.