Planadvies voor (ver)bouwers

Je droomt van een duurzame woning maar weet niet waar te beginnen?

Het waarmaken van je woondromen begint bij goed weten wat je wil. Wil je kunnen genieten van het uiterst lage energieverbruik en comfort van een passiefhuis? Ga je voor circulair bouwen? Wat met bio-ecologische materialen?

Goede algemene informatiebronnen voor particulieren zijn:

Zie daar ook de link  naar persoonlijk bouwadvies in jouw regio:

Als particulier wil je meestal graag een deskundige die je door het complexe bouwproces. Dat zal in veel gevallen een architect zijn, of bouwkundig ingenieur, energieadviseur, ervaren aannemer enzovoorts. Zoek iemand die gepassioneerd is door duurzaam bouwen en die gerealiseerde duurzame projecten kan voorleggen.

Op zoek naar een architect of specialist in duurzaam bouwen? Neem een kijkje bij de architecten en aannemers uit ons ledenbestand.

Waarom biedt Pixii dan planadvies aan? Het ontwerp van een duurzame woning is een complex proces. De ontwerpfase is een van de belangrijkste stappen in de realisatie ervan. Daarom bieden we planadvies aan voor bouwheren (jij dus) die een tweede mening willen of architecten die extra input zoeken voor een bouwproject. Onze technisch adviseurs kennen als geen ander de do’s en dont’s van zeer lage energie, passief-, nulenergie-, energiepositieve of circulaire gebouwen. Ze screenen de plannen en overlopen isolatie, compactheid, luchtdichtheid, ventilatie, verwarming, bouwdetails en zomercomfort. Ook de optimalisatie van de kosten kan aan bod komen.

Bij een planadvies zetten we het liefst alle betrokken bouwpartijen aan tafel: bouwheer, architect en aannemer zodat we iedereen op dezelfde golflengte kunnen brengen. Het beste moment voor een adviesgesprek is nadat de eerste plannen zijn opgesteld, maar nog voor de bouwaanvraag werd ingediend. Zo kunnen eventuele bijsturingen nog makkelijk worden gerealiseerd.

Een goed voorbereid planadvies duurt gemiddeld twee uur en vindt plaats op het Pixii-kantoor in Borgerhout (Antwerpen) of op locatie.

Interviews met gespecialiseerde architecten en ingenieurs

Om meer te weten over passiefbouw zijn onderstaande interviews een goed beginpunt:

 

Tarief adviesgesprek

  • Niet-leden: 120 euro excl. btw per begonnen uur
  • Pixii-leden: 96 euro excl. btw per begonnen uur
  • Verplaatsingsvergoeding:1,2 euro / km (inclusief verplaatsingstijd, afstand gerekend vanaf ons kantoor in Antwerpen)

Adviesgesprek aanvragen

Contacteer ons liefst minstens twee weken voor de gewenste datum van het gesprek!
Stuur een mailtje met je contactgegevens en een omschrijving van de aard van je vraag naar info@pixii.beEen medewerker zal je spoedig contacteren. 

Een eerstelijns adviesgesprek op maat met een technisch adviseur vindt plaats op het Pixii-kantoor in Antwerpen of een locatie naar keuze (bv. op de werf).