Pixii steunt Sign for my Future

04.02.2019

Vandaag start Sign for my Future: het breedste klimaatinitiatief ooit in België. Voor de allereerste keer sluiten meer dan 100 bedrijfsleiders – waaronder reeds 39 van onze Pixii-leden – meer dan 75 middenveldorganisaties, vele rectoren, wetenschappers, de hele Belgische media en vele burgers de rangen.

“Pixii zet zich samen met haar leden al 17 jaar in voor het klimaat. Eén derde van de CO2-uitstoot is afkomstig van ons gebouwenpark, meteen een groot potentieel om iets te veranderen in de positieve zin”

Els Cousin en prof. Michel De Paepe
algemeen coördinator en voorzitter Pixii

 

SIGN FOR MY FUTURE: 3 EISEN

 We schuiven met deze campagne 3 eisen naar voren. Wij zijn volledig politiek neutraal, deze campagne is positief en dit project stopt na de regeringsvorming van 2019.

  1. Een  klimaatwet : laat ons de doelstelling om voor 2050 klimaatneutraal te zijn in België en de tussentijdse doelstellingen vastleggen in de wet. Daarbij nemen we in acht dat de daling van de emissies van de industrie en elektriciteitsproductie geregeld wordt door de Europese emissiehandel (EU ETS). De klimaatwet biedt daarbij het kader voor de emissies van de hele Belgische economie.
  2. Een  investeringsplan : er moet een krachtig en sociaal rechtvaardig investeringsplan komen dat alle burgers en bedrijven helpt en stimuleert om de transitie naar een klimaatneutrale samenleving te maken.
  3. Een  klimaatraad : een onafhankelijke evaluatie van het gevoerde beleid door een neutrale klimaatraad van experten.

 

DOE MEE!

 België moet klimaatneutraal zijn voor 2050 en al in de komende vijf jaar de uitstoot noemenswaardig verminderen. En jij kan ons daarbij helpen! Teken deze eisenbundel via www.signformyfuture.be/pixii. Onze planeet en onze kinderen zijn je dankbaar!
Wil jij meer doen? Vraag je collega’s, vrienden en familie om ook te tekenen. Bedankt!
 

PIXII-AMBASSADEURS VOOR SIGN FOR MY FUTURE

“Dankzij jullie steun willen we de klimaatopwarming liefst onder 1,5 en zeker ruim onder 2 graden houden, een doelstelling die 195 wereldleiders ondertekenden via het klimaatakkoord van Parijs”

 

Interesse in Pixii?

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tools en kennis. Ontdek kortingen en evenementen.