Expert day 'Buitenschrijnwerk: nieuwe inzichten in ontwerp en uitvoering’ op 16 maart

31.01.2017

Pixii organiseert op 16 maart een diepgaande studiedag rond de laatste inzichten in het ontwerp en de toepassing van buitenschrijnwerk, beglazing en zonwering.

Schrijnwerk, beglazing en zonwering vormen essentiële componenten van een energiezuinig gebouw. ’s Winters zijn de grootste warmteverliezen toe te wijzen aan het buitenschrijnwerk, terwijl het ‘s zomers de belangrijkste bron van ongewenste warmtewinsten blijkt. Nochtans staat dat belang in schril contrast met de relatief geringe aandacht die hier aan wordt gegeven. Er lijkt ook weinig te evolueren op het terrein: je kiest voor een performant raam met goede beglazing, en daarmee is de kous af. Toch misrekenen veel ontwerpers zich, met heel wat problemen en klachten tot gevolg: te warm, te koud, te veel lawaai, te veel tocht, te weinig licht, te duur, …

Pixii staat met deze expert day stil bij de laatste inzichten in het ontwerp en de toepassing van buitenschrijnwerk, beglazing en zonwering. Acht experts buigen zich over thema’s als de laatste innovaties, normering, productcertificatie, afwegingen bij de productkeuze, akoestiek, daglichttoetreding, duurzaamheid van de luchtdichting, zonwering en de inbouw bij renovatie. 
 

Praktisch

Datum en tijdstip
Donderdag 16 maart 2017, 9:00 - 17:00

Locatie
Dirk Boutsgebouw (VAC Leuven), Diestsepoort 6, 3000 Leuven - routeplanner

Partners

Velux-logo