Jouw onderwerp op het NZEB Symposium 2017 ?

03.05.2017

Wil je jouw onderwerp presenteren tijdens het gerenommeerd NZEB symposium en kans maken op de 'Slimme GEIT'? Formuleer dan je voorstel in een kort abstract en stuur het ons op voor 11 juni!

Pixii organiseert voor het 16de jaar op rij het NZEB Symposium, en slaat hiervoor voor het eerst de handen in elkaar met DNA in de Bouw. Meer dan 200 bouwprofessionals verzamelen hier elk jaar om hun ervaringen in energieneutraal bouwen te delen en om de nieuwste trends, technieken en baanbrekend onderzoek te ontdekken. 

Wanted! Pixii Kennisplatform Energieneutraal Bouwen is op zoek naar abstracts over onderstaande thema’s. Dien jouw abstract in voor 11 juni 2017 via info@nzeb.beDownload hier de 'call for abstracts' (pdf).
 

Intelligente renovatie

Simulaties

Intelligent renoveren is efficiënt renoveren: zowel naar resultaat als naar aanpak. Pixii zoekt voorbeelden van kostenoptimale, doorgedreven renovaties met korte uitvoeringstermijn.
Intelligent renoveren is ook vooruitlopen op de renovatie van de toekomst. Een future proof renovatieconcept kijkt naar een geïntegreerde aanpak en combineert een performante gebouwschil met energieproductie en -opslag én intelligente sturing. Demonstreer hoe jij het aanpakt of verras ons met jouw baanbrekend onderzoek.
 

Slimme wijken

slimme gebouwen

Energieneutraal bouwen vraagt om een opschaling naar wijkniveau. Via slimme wijken kunnen we de energievraag echt afstemmen op het energieaanbod. Maar wat zijn daarvoor de geschikte technologieën? Hoe passen de warmtenetten of riothermie in het plaatje? Hoe gaan we om met licht en schaduw? Deel jouw onderzoek of ervaring op het vlak van slimme wijken!
 

Wijkrenovatie

renovatie

De huidige renovatiegraad opvoeren kan enkel door in te zetten op wijkrenovatie of renovaties op grote schaal. De voordelen van deze aanpak zijn legio: inzet van efficiëntere en kostenbesparende oplossingen, gebruik van warmtenetten, vermindering van de gelijktijdigheid van de vraag, ... Pixii zoekt jouw best practices!
In de praktijk stuit wijkrenovatie vaak op problemen. Hoe kan je wijkrenovatie efficiënt aanbieden en produceren als er geen uniforme woningtypologie aanwezig is? Hoe betrek en overtuig je de bewoners? Wat als ze geen eigenaar zijn? We zijn benieuwd naar jouw oplossingen!
 

Circulair bouwen

integrated design

Energieneutraal bouwen is op termijn enkel verenigbaar met circulair bouwen. Circulair bouwen vraagt op zijn beurt een circulaire architectuur die vandaag al een transitie in gang zet. Pixii zoekt methodes en voorbeelden van circulair bouwen die de bakens kunnen verzetten!

 

Abstract indienen

Dien jouw abstract in voor 11 juni 2017 via info@nzeb.be. Vermeld onderwerp en contactinfo. Beperk het abstract tot 400 woorden. Meerdere abstracts zijn toegestaan. Te gebruiken talen zijn Nederlands, Frans of Engels. Hou alvast ook rekening met volgende data.
 
Een wetenschappelijk comité beoordeelt je abstract op basis van de graad van innovatie, het wetenschappelijke karakter, de praktijk- en doelgroepgerichtheid en het marktpotentieel. Bij een positieve evaluatie presenteer je jouw onderwerp tijdens een lezing op het NZEB Symposium en via een korte tekst in het symposiumboek. Presentaties en teksten worden ook digitaal beschikbaar gesteld op de website. Bekijk hier de teksten van de vorige editie. 
 
Net als vorig jaar reiken we de ‘slimme GEIT’ uit voor de beste bijdrage rond Gebouw, Energie-efficiëntie, Innovatie of Techniek. Word jij de opvolger van Marc Delghust (Ugent), de winnaar van 2016, en van Ruben Baetens (KU Leuven), de winnaar van 2015?
 
Alle info: www.nzeb.be
 

Organisatie
   
 

Partner

 

Mediapartner