Ronde tafel Intelligente Renovatie

05.05.2017

Met eerste oproep tot het indienen van aanvragen voor de uitvoering van een haalbaarheidsstudie in aanloop naar concrete projecten.

De Vlaamse Energiecluster gaat op 10 mei officieel van start en dat wordt ingeluid met een eerste oproep tot het indienen van aanvragen voor de uitvoering van een haalbaarheidsstudie in aanloop naar concrete projecten. We doen daarom een oproep naar jullie om samen met minstens 2 andere bedrijven een haalbaarheidsstudie aan te vragen voor een technologische of niet technologische innovatie omtrent intelligent energetisch renoveren. Wordt jullie voorstel goedgekeurd, dan draagt VLAIO 40 tot 50% van de kosten.
 
Als coördinatoren van de innovatorzone Intelligente Renovatie van de Vlaamse Energiecluster organiseren Pixii en VCB hiervoor op 6 juni (van 17u tot 20u) een rondetafel waar je potentiële partners ontmoet en antwoord krijgt op volgende vragen:

 • Wat houdt een haalbaarheidsstudie in voor de Vlaamse Energiecluster?
 • Welke projecten komen in aanmerking?
 • Hoe geniet je overheidssubsidie?
 • Hoe vind je andere bedrijven – niet noodzakelijk bouwbedrijven – die mee jouw aanvraag willen indienen (=speerpuntcluster) en hoe kunnen Pixii en VCB jou hierbij helpen?
 • Moeten alle bedrijven van een speerpuntcluster lid zijn van de Vlaamse Energiecluster?
 • Wat na die haalbaarheidsstudie?

 

PROGRAMMA

 • Concrete praktische info over bovenstaande vragen
 • Workshop: pitch jouw idee voor een haalbaarheidsstudie bij andere bedrijven
 • Kort netwerkmoment

 

PITCHES?

Ter illustratie pitchen we hieronder 3 ideeën voor een haalbaarheidsstudie. Heb jij een ander idee? Mail het naar debby.burssens@pixii.be en we pitchen ook jouw voorstel!

Flexibele vervangwoningen

Hoe kunnen mensen die grondig renoveren op korte termijn en flexibel een woning of container huren? En via welk model of IT-platform kunnen de bouwbedrijven, vastgoedsector, verhuisfirma’s en IT-sector de verbouwers maximaal ontzorgen?

Koppeling vraag en aanbod

Bouwprofessionals hebben, in vgl. met andere sectoren, weinig directe kanalen naar de klant. De consument moet meestal alles zelf uitzoeken. Kunnen we vraag en aanbod koppelen via “plug and play”-toepassingen? Welke informatietools (zonnekaart, EPC+, renovatieadvies …) zijn beschikbaar voor datamining en kan die data worden ingezet om vraag en aanbod te koppelen? 

Collectief geïntegreerde PV en technieken in appartementen

Hoe kan, vertrekkende vanuit geïntegreerde oplossingen (gebouwschil, technieken, vraagsturing, onderhoud …) en vlotte communicatie tussen de mede-eigenaars, de renovatiegraad van appartementsblokken fors toenemen? 

 

PRAKTISCH

 • Dinsdag 6 juni, van 17 tot 20 uur
 • VAC Gent, Kon. Fabiolalaan, 9000 Gent (vlak naast het station Gent-Sint-Pieters)
 • Deelnemen is gratis, inschrijven verplicht: stuur een mailtje naar debby.burssens@pixii.be 

Interesse in Pixii?

Blijf op de hoogte van de nieuwste trends, tools en kennis. Ontdek kortingen en evenementen.