Wijkrenovaties met RenoseeC+

slotvonferentie renoseec

Wat zijn de conclusies van het proeftuinproject Renoseec? Download hier de brochure die we eind 2018 voorstelden tijdens de slotconferentie van RenoseeC.

De partners van RenoseeC realiseerden via een succesvol wijkrenovatietraject 20 energiezuinige renovaties in de buurt van Gent Dampoort, waarbij ze noodkopers activeerden en economische meerwaarde realiseerden via opschaling. Deze succesvolle formule rollen we nu uit in een vervolgtraject met steun van de provincie Oost-Vlaanderen. Het draaiboek, het draft businessmodel en de catalogus van oplossingen die in deze proeftuin werden ontwikkeld, werken we nu verder uit om toe te passen in verschillende steden en gemeentes in Oost-Vlaanderen. Tegelijkertijd stellen we een werkbare RenoseeC-structuur op punt, met de bedoeling om binnen enkele jaren als zelfvoorzienende entiteit de realisatie van nieuwe wijkrenovatietrajecten voort te zetten. Binnen deze structuur focussen we sterk op complementariteit en samenwerkingsmogelijkheden tussen verschillende partners. 

Geïnteresseerd?

RenoseeC is op zoek naar lokale besturen in Oost-Vlaanderen die aan hun burgers een totaalpakket rond efficiënte renovatiebegeleiding en -ontzorging willen aanbieden en hiervoor de samenwerking met ons aangaan. Contacteer ons via info@renoseec.com of 0488 085027.
Het RenoseeC-aanbod is tweeledig:

  • Lokale besturen:
    • renovatiegraad verhogen door het aanbieden van kant-en-klare wijkrenovatietrajecten met begeleiding
    • sensibilisatie en aanpak van woonkwaliteitsissues op lokaal niveau met extra aandacht voor de sociaal kwetsbaren
  • Particulieren:
    • Coaching, begeleiding en ontzorging bij bewoners / eigenaars met renovatiewensen

 

Dit project loopt in samenwerking en met de financiële ondersteuning van de provincie Oost-Vlaanderen, in overleg met de dienst Wonen.