Passiefschool Zonnekind

Type
Nieuwbouw
Locatie
België, Kalmthout
Bouwjaar
2014
Bouwpartners
Opdrachtgever
Basisschool Zonnekind
Functie
Niet-woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Passief
Status
Opgeleverd

Zorgvuldige inplanning van een nieuwe passiefbouwschool voor een maximale zonnewinst en vrijwaring van de bestaande speelvlakte.

De nieuwe passiefbouwschool is zorgvuldig ingepland om een maximaal te genieten van de zonnewinsten en om tevens de bestaande speelvlakte te vrijwaren.

De drie kleuterklassen en de instapklas bevinden zich op de gelijkvloerse verdieping. Hierdoor zijn de loopafstande voor de allerkleinsten tot een minimum beperkt.  Op de verdieping bevindt zich naast het klaslokaal van het eerste leerjaar ook de refter en een polyvalente ruimte.

Aan de zuidzijde van het schoolgebouw is over de volledige gevellengte een zonwerende luifel voorzien. Deze luifel is de overdekte speelzone en tevens de overgang tussen het geborgene van de klaslokalen en het open speelveld.

Het artikel van Pixii over de totstandkoming, kan je hier lezen.