Renovatie met gespoten pur isolatie in Milmort

Type
Renovatie
Locatie
België, Luik
Bouwjaar
1960
Bouwpartners
Functie
Woongebouw
Constructietype
Metselwerk
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Lage energie
Status
Opgeleverd

Renovatieproject met binnenuit gespoten pur isolatie van kelder tot zolder

Isotrie is uw partner voor de isolatie met gespoten pur isolatie op diverse ondergrond. Deze werf met muurisolatie van binnenuit, werd gerealiseerd eind 2016 door ons team in Milmort. Het gaat hier om thermische isolatie van de zolder en kelderisolatie.

De werf heeft een beetje voorbereidend werk gevraagd van onze klant om een zo een optimaal resultaat te bekomen. We hebben de werf meerdere keren bezocht voor de uitvoering van de werkzaamheden om deze klant te begeleiden bij zijn voorbereidingen.

De muren werden vooraf door de klant geïmpregneerd met een hechtmiddel (hier Compaktuna Sika Latex aangebracht met een borstel). Dit heeft als doel om de muren te fixeren en de voegen tussen de stenen en bakstenen die te zanderig zijn te verstevigen.

Gespoten pur isolatie van muren van binnenuit op structuren

Eerst werd een graatstructuur (SLS/of Metalstuds) geïnstalleerd. Dit om de klant toe te laten de binnenmuren te bekleden. Deze structuur kan nadien voor de afwerking bedekt worden met een pleisterlaag of soms door OSB of gipsplaten.

Het laatste voorbereidende werk alvorens de isolatieploeg ter plaatse komt: de klant plaatste een plastiek beschermtape op de balken (metalstuds/SLS) om deze af te schermen. Zo worden versteende pur spatten vermeden; die zijn vaak moeilijk om schoon te krijgen. Dit vergemakkelijkt nadien ook het aanbrengen van de afwerkingslaag of pleister.

Hierbij enkele foto’s van de situatie voor, tijdens de voorbereiding en de situatie na de isolatie en na het wegnemen van de afplaklagen.