Opleiding 'BEN-kantoren en -scholen'

Specifieke eisen, principes en ontwerpstrategieën van een zeer energiezuinig/bijna-energieneutraal tertiair gebouw zoals een kantoorgebouw of school leren kennen.

Weet je al hoe je een BEN-woning moet ontwerpen, maar een BEN-kantoor of -school is nog onontgonnen terrein? Dan is deze cursus op jouw lijf geschreven! Kantoren en scholen hebben een heel ander energiegebruiks- en –verbruiksprofiel dan woningen. De ontwerpstrategieën van BEN-kantoren en -scholen vergen dan ook andere aanpak: (iets) minder aandacht voor de wintersituatie (= verwarmingsbehoefte) en meer aandacht voor de zomer (= koelbehoefte). Aan de hand van voorbeeldprojecten bekijken we de verschillende strategieën en parameters.

Korte inhoud

 • BEN-definitie tertiaire gebouwen
 • Wat maakt tertiaire gebouwen zo specifiek?
  • Aandachtspunten en bouwmethodes
  • Wetgeving
  • Gebruiksprofielen
  • Interne warmtewinsten
  • Aandeel technieken
 • Belangrijke parameters m.b.t. comfort en gezondheid
 • Zomer- en winterstrategiën
 • Technieken
 • Voorbeeldprojecten
   

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen en EPB-verslaggevers
 

Voorkennis

Basiskennis van zeer energiezuinige woningen
 

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers (3u15') en voor architecten (3 punten). Meer info. Vul bij je inschrijving zeker je rijksregisternummer in als EPB-verslaggever! Architecten vullen hun rijksregisternummer en hun stamnummer bij de Orde van Architecten in. Ben je dat vergeten, bezorg ons die gegevens dan zeker voor de opleiding via opleidingen@pixii.be.

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 124
niet-leden: 
€ 155

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden

Kan ik deze opleiding ook online volgen?

Voor een online opleiding hoef je geen verplaatsing te maken en kan je op eigen tempo leren wanneer je maar wil. Dat is er handig en dat weten we. Gaandeweg digitaliseren we onze opleidingen zodat er meer mensen de mogelijkheid hebben om deel te nemen en er minder CO2 wordt uitgestoten voor verplaatsingen. Deze opleiding is spijtig genoeg nog niet online beschikbaar. Had je dat graag anders gezien?

LAAT HET ONS WETEN

Overweeg zeker ook om deze opleiding op locatie te volgen. Kijk dan hieronder naar onze eerstvolgende opleidingsmomenten.

 

Jouw bedrijf in de kijker