Opleiding 'Circulair bouwen'

Kom te weten wat circulair bouwen allemaal inhoudt, waarom het de volgende bouw(r)evolutie is en hoe je zelf circulair kan gaan ontwerpen en bouwen.

Energie-efficiënte gebouwen zijn reeds een wijdverspreid gedachtegoed, maar nu maakt de bouwsector zich op voor de volgende (r)evolutie: circulair bouwen gaat uit van het principe dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat we integrale onderdelen kunnen hergebruiken. Bij deze processen kunnen we niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink besparen.

In samenwerking met VIBE organiseren we een tweedelige opleiding:

In de voormiddag krijg je een breed overzicht over wat circulair bouwen allemaal kan betekenen, doorspekt met voorbeelden en oplossingen. Materiaalpaspoorten, circulariteitsindex, circulaire businessmodellen, open source bouwen zijn maar een kleine greep uit het veelvoud aan onderwerpen.

In de namiddag verneem je meer over scenarioplanning, en vervolgens ga je zelf aan de slag in een workshop. Tijdens deze workshop kan je een eigen project kritisch onder de loep nemen en optimaliseren. Dat kan een opgeleverd gebouw  of een gebouw in voorontwerpfase zijn. Afgedrukte plannen van het project meebrengen op A4 of A3 is alvast een meerwaarde. Deelnemers mogen zich hiervoor groeperen in teams van maximaal vijf personen, die rond hetzelfde project werken. Indien je zelf geen project hebt, kan je aansluiten bij een ander team.

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers en iedereen die meer wil weten over circulair bouwen.

Lesgevers

Voormiddag - Bart Humbeeck is technisch adviseur bij Pixii, gespecialiseerd in bouwfysica, bouwdetails, energiezuinige bouwen en verbouwen. Met zijn studiebureau heeft Bart een uitgebreide ervaring opgebouwd in het begeleiden van energiezuinige bouw- en verbouwprojecten.
Namiddag Mieke Vandenbroucke is ingenieur-architecte van opleiding en behaalde haar doctoraatstitel met een onderzoek naar circulair bouwen. Sinds begin 2017 werkt ze bij VIBE verder op het thema. Daarnaast is ze gastprofessor aan de UHasselt. 

Permanente vorming

Erkenning voor deze opleiding als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers werd goedgekeurd voor een totaal van 6u30. Indien je enkel in de voor-of namiddag inschrijft is het 3u15.  Meer info

Voordeeltarieven

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille. Aantal uren opleiding volledige dag = 6u30, halve dag = 3u15.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht in een bouwschool kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Volg deze opleiding online!

Met de online opleiding 'Circulair bouwen' hoef je geen verplaatsing te maken en kan je op eigen tempo leren wanneer je maar wil! Je kan vragen stellen aan de lesgever bij elk onderdeel en krijgt na afloop ook een certificaat om aan te tonen dat je de online opleiding volledig hebt doorlopen. De online versie omvat het theoretische deel dat we in onze opleiding op locatie in de voormiddag geven. 

NU ONLINE INSCHRIJVEN

Wil je ook deelnemen aan de workshop of volg je deze opleiding liever live met andere cursisten op één van onze locaties? Kijk dan hieronder naar onze eerstvolgende opleidingsmomenten.

 

Jouw bedrijf in de kijker

Met onze online opleidingen bereiken we een zeer specifieke doelgroep in een uiterst relevante context. Ondersteun een online opleiding en jouw bedrijf wordt in de kijker gezet!

Geplande opleidingen Circulair Bouwen

Datum:
vrijdag, december 11, 2020
Mundo-A, Antwerpen