Expert Day 'Hergebruik en herbestemming als beste circulaire praktijken'

Herbestemd magazijn of fabriek genaamd PAKT.
Voor onze Expert Day 'Hergebruik en herbestemming als beste circulaire praktijken' zitten we heel toepasselijk in de Oude Gevangenis van Hasselt. Acht experts delen er hun meest recente en diverse inzichten op het thema. Tegelijk is deze stadscampus van de UHasselt uiteraard een prachtige locatie om opnieuw je collega's te ontmoeten en contacten te leggen na de lockdowns.

Hergebruik en herbestemming zijn, na simpelweg het onderhouden van wat we hebben, de belangrijkste circulaire strategieën. Hoe kunnen we bouwmaterialen en elementen zo ontwerpen dat ze de tand des tijds doorstaan en welke kansen schuilen er nog in herbestemming van gebouwen? 

Professor Griet Verbeeck (UHasselt) opent in eigen huis met een kritische kijk op het thema van de dag. Daarna brengen BAST architects & engineers, WTCB, Mosard, AG Stad Leuven (AGSL), werecircle en Madaster inspirerende praktijkervaringen en concrete instrumenten om zowel op project- als op organisatieniveau circulair te werken. Matty Paquay, auteur van het boek De groeiparadox en gastprofessor aan de UHasselt, geeft als closing keynote goesting om eraan te beginnen. 

Wil je weten waar we naartoe gaan en kunnen gaan in de bouw op het gebied van duurzaamheid en circulariteit? Zit je met ideeën of ambities rond circulair bouwen maar weet je niet hoe te beginnen? Schrijf je dan nu in op deze bijzondere Expert Day. We kijken er alvast met enthousiasme naar uit u als bouwprofessional te kunnen ontvangen op deze makkelijk bereikbare campus, vlakbij het station. 

 - DE INSCHRIJVINGEN ZIJN AFGESLOTEN -

Op het programma

09:00 Openingswoord   Pixii
09:15 Situering en kritische reflectie over mogelijkheden en valkuilen van hergebruik en herbestemming als circulaire strategieën - Meer info Prof. dr. ir. arch. Griet Verbeeck UHasselt
10:00 Hergebruik en herbestemming met sociale meerwaarde - Meer info Arch. Alexis Versele BAST architects & engineers
10:45 Pauze    
11:00 Technische prestaties van hergebruik-materialen onderbouwen - Meer info Jeroen Vrijders WTCB
11:45 Circu l'air: circulair renoveren op hoogte! - Meer info Wim Van Aerschot Autonoom Gemeentebedrijf Stadsontwikkeling Leuven (AGSL)
12:30 Lunchpauze    
13:30 Let’s compose buildings - Meer info Ruben Braeken Mosard
14:15 Madaster: het digitale materialenpaspoort mét circulariteitsindex en financiële waardering van materialen - Meer info Johan Klaps Madaster
15:00 Pauze    
15:15 Economische beweegredenen om als organisatie in te zetten op circulariteit - Meer info Anne Froidmont werecircle
16:00 Closing keynote Matty Paquay Paquay & Associates
16:45 Netwerkmoment met hapje en drankje
  Einde

Praktisch

Covid Safe Ticket vereist

UHasselt eist dat je over een Covid Safe Ticket beschikt om toegang te krijgen tot hun campus. Het eenvoudigste is de Covid Safe app te installeren op je smartphone of een versie afgeprint mee te brengen (met scanbare QR-code). De procedure vind je hier: https://www.vlaanderen.be/covid-certificaat.

Datum en tijdstip

Dinsdag 5 oktober 2021, 9u - 17u

Locatie
UHasselt Campus
Martelarenlaan 42
3500 Hasselt

Permanente vorming

Deze Expert Day is door het VEKA erkent voor 6u vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers.

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
€ 50

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden.

Mediapartners

architectura   flux 50