Expert Sessions: Gezondheid & Comfort

Hoofdafbeelding Pixii Expert Sessions Gezondheid en comfort
Vlaanderen staat voor enorme uitdagingen. We moeten verdichten, we willen onze woningen heel energiezuinig krijgen en gezondheid en wooncomfort staan daarin centraal. Het verder aansnijden van open ruimte is geen optie. Hoe kunnen we bouwlustige landgenoten de weg wijzen naar gezonde, toekomstbestendige woonomgevingen? Is verdichting verenigbaar met wooncomfort en privacy?

In deze Expert Sessions bieden specialisten invalshoeken en horizonten om de ontwikkelingen van de toekomst aan af te meten. Eén inzicht wordt alvast gedeeld door alle sprekers: er is dringende nood aan interdisciplinaire samenwerking. Wij hopen dan ook een divers publiek van bouwprofessionals, publieke opdrachtgevers en andere beleidsactoren te mogen verwelkomen.

Peter Vervoort van Departement Omgeving en Sally Lierman van Atelier Romain openen met ontwerprichtlijnen voor toekomstbestendige en gezonde woonomgevingen. Zij scheppen het brede kader van de vele relevante invloedsfactoren en deelaspecten onder het thema en werpen een blik op wat we nog mogen verwachten vanuit het beleid. Ianthe Mantingh en Annette Duivenvoorden zorgen ervoor dat we door hun ‘Ontwerp voor ontmoeten’ en voorbeelden van procesmatige aanpak uit Nederland dit eerste deel fris en geïnspireerd afsluiten. Zouden deze Nederlandse benaderingen ook in Vlaanderen werken?

In een tweede deel geven dr. prof. Hans Keune en Jasmien Smets van de Universiteit Antwerpen hun perspectief op de inrichting van gezonde woonomgevingen. Ze delen hun inzichten en conclusies uit lopende en afgeronde onderzoeksprojecten. Vivian Oltheten rondt af met een blik op de gezondheidsproblematieken die Logo vaststelt op het terrein. Zo gaan we naar een derde en afsluitend geheel dat focust op binnenklimaat en comfort. Mieke Vandenbroucke en Bruno Deraedt van VIBE gaan dieper in op emissies in de woning en wat emissie-vrij ontwerpen inhoudt. Geert Bellens van ingenieursbureau METIZ toont ons wat er komt kijken bij het monitoren van binnenklimaat en hoe de ontwerper hiermee rekening kan houden.

Schrijf je nu in voor deze Expert Sessions Gezondheid & comfort in een verdichte woonomgeving en inspireer je aan de meest recente cases en theorievorming van een waaier van specialisten. 

NU INSCHRIJVEN

Kijken waar en wanneer je wil!

Je inschrijving geeft je toegang tot opnames van de Expert Sessions die je op eigen tempo kan bekijken van 16 april t.e.m. 27 juni 2021.

Op het programma

Ontwerpen van gezonde en toekomstbestendige woonomgevingen
Meer info
Departement Omgeving & Atelier Romain Peter Vervoort & Sally Lierman 
Ontwerp voor ontmoeten: hoe de bebouwde omgeving kan uitnodigen tot contact Meer info Zijdekwartier Architecten Ianthe Mantingh
Hoe creëer je gezonde buurten? Voorbeelden uit Nederland.
Meer info
Platform31 Annette Duivenvoorden

Natuur & gezondheid: kansen & uitdagingen, wetenschap & praktijk
Meer info

Universiteit Antwerpen Prof. Dr. Hans Keune
Kerngezond - naar een gezonde kernversterking in Vlaanderen
Meer info
Universiteit Antwerpen Jasmien Smets
Hoe emissie-arm ontwerpen en bouwen: een introductie
Meer info
VIBE Mieke Vandenbroucke & Bruno Deraedt
Wat zijn de gevolgen van ongezonde woningen en omgevingen? Een blik op de werkelijkheid.
Meer info
Logo Vivian Oltheten
Monitoring van binnenklimaat: hoe, wat, wanneer?
Meer info
METIZ Geert Bellens
Stedenbouw als ruimtelijk vaccin
Meer info
BUUR (Part of Sweco) Jens Aerts

Praktisch

Permanente vorming

Deze Expert Sessions werden goedgekeurd door VEKA voor 2u30 permanente vorming voor EPB-verslaggevers. Om deze vormingsuren toegewezen te krijgen dien je alle online sessies te volgende, live of uitgesteld. 

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 180
Niet-leden: € 225

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht van de afdeling Hout/Bouw van de derde graad kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden.

NU INSCHRIJVEN

Mediapartners

architectura   flux 50