Opleiding 'Circulair bouwen'

Kom te weten wat circulair bouwen allemaal inhoudt, waarom het de volgende bouw(r)evolutie is en hoe je zelf circulair kan gaan ontwerpen en bouwen.

Energie-efficiënte gebouwen zijn reeds een wijdverspreid gedachtegoed, maar nu maakt de bouwsector zich op voor de volgende (r)evolutie: circulair bouwen gaat uit van het principe dat een gebouw tijdens zijn levensduur gemakkelijk aanpasbaar is en uiteindelijk ook eenvoudig te demonteren, zodat we integrale onderdelen kunnen hergebruiken. Bij deze processen kunnen we niet alleen op energie, maar ook op kostbare materialen en grondstoffen flink besparen.

In samenwerking met VIBE organiseren we een tweedelige opleiding:

In de voormiddag krijg je een breed overzicht over wat circulair bouwen allemaal kan betekenen, doorspekt met voorbeelden en oplossingen. Materiaalpaspoorten, circulariteitsindex, circulaire businessmodellen, open source bouwen zijn maar een kleine greep uit het veelvoud aan onderwerpen.

In de namiddag verneem je meer over scenarioplanning, en vervolgens ga je zelf aan de slag in een workshop. Tijdens deze workshop kan je een eigen project kritisch onder de loep nemen en optimaliseren. Dat kan een opgeleverd gebouw  of een gebouw in voorontwerpfase zijn. Afgedrukte plannen van het project meebrengen op A4 of A3 is alvast een meerwaarde. Deelnemers mogen zich hiervoor groeperen in teams van maximaal vijf personen, die rond hetzelfde project werken. Indien je zelf geen project hebt, kan je aansluiten bij een ander team.

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers en iedereen die meer wil weten over circulair bouwen.

Lesgevers

Voormiddag - Bart Humbeeck is technisch adviseur bij Pixii, gespecialiseerd in bouwfysica, bouwdetails, energiezuinige bouwen en verbouwen. Met zijn studiebureau heeft Bart een uitgebreide ervaring opgebouwd in het begeleiden van energiezuinige bouw- en verbouwprojecten.
Namiddag Mieke Vandenbroucke is ingenieur-architecte van opleiding en behaalde haar doctoraatstitel met een onderzoek naar circulair bouwen. Sinds begin 2017 werkt ze bij VIBE verder op het thema. Daarnaast is ze gastprofessor aan de UHasselt. 

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming voor EPB-verslaggevers en voor architecten.  Meer info >>

Opleiding live op locatie, of via livestreaming: 6u30 (hele dag) 3u15 (voor- of namiddag)
Online opleiding op eigen tempo, wanneer jou dat het beste uitkomt: 6u15 (equivalent van voormiddag op locatie)

Inschrijven

Kostprijs hele dag (vrijgesteld van btw)
Pixii-leden: € 224
Niet-leden: 
€ 280

Kostprijs enkel voor- of namiddag:

Pixii-leden: € 124
Niet-leden: 
€ 155

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille. Aantal uren opleiding volledige dag = 6u30, halve dag = 3u15.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht in een bouwschool kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Volg deze opleiding online!

Deze opleiding is beschikbaar volgens het principe van uitgesteld kijken. Je hoeft je niet te verplaatsen, leert op eigen tempo en wanneer je maar wil! Je kan vragen stellen aan de lesgever bij elk onderdeel en kan na afloop ook een certificaat krijgen om aan te tonen dat je de online opleiding volledig hebt doorlopen. (op aanvraag)

OPGELET: De online versie omvat het theoretische deel dat we in onze opleiding op locatie in de voormiddag geven. 

Ik wil iNSCHRIJVEn voor deze online opleiding

Deze online opleiding wordt ondersteund door:
 

Logo Woodinc

Opleidingen op locatie en via livestreaming

Onderaan deze pagina vind je alle reeds ingeplande opleidingen op locatie. Daarnaast bieden we ook (op aanvraag) incompany-opleidingen aan. Voor opleidingen die ten gevolge van corona niet op locatie kunnen plaatsvinden stellen we de online versie ter beschikking. Indien die (nog) niet beschikbaar is organiseren we de opleiding via livestreaming. Je wordt van een dergelijke wijziging tijdig op de hoogte gebracht.

 

Jouw bedrijf in de kijker

Met onze online opleidingen bereiken we een zeer specifieke doelgroep in een uiterst relevante context. Ondersteun een online opleiding en jouw bedrijf wordt in de kijker gezet!

Geplande live-opleidingen

Opleiding 'Circulair bouwen' (voormiddag)
Online via livestreaming
donderdag, 6 mei, 2021
09:00 - 12:30