Opleiding 'Hernieuwbare energietechnieken van eengezinswoningen' (EPB 6u)

Zonnepanelen op een dak
Opleiding rond de verschillende geschikte energieproductie- en distributiesystemen in een zeer energiezuinige eengezinswoning.

Meer en meer wordt in de residentiële woningmarkt gebruik gemaakt van hernieuwbare energietechnieken. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van de verschillende systemen? In deze opleiding bekijken we de aandachtspunten bij de dimensionering van een verwarmingsinstallatie en lichten we de nieuwe Ecodesign-richtlijn toe. We overlopen de do’s and don’ts van o.a. warmtepompen en zonneboilers. We staan stil bij de energieopwekking door PV-installaties en de dimensionering van de opslagcapaciteit van batterijen. Tot slot leren we ook hoe we het sanitair warm water-verbruik kunnen reduceren.

 

Reacties van deelnemers

"Het is moeilijk om jaar na jaar interessante opleidingen te vinden met nieuwe onderwerpen inzake EPB. De meeste opleidingen handelen over dezelfde onderwerpen en dan gaat het vaak om gewoon "uren te gaan volgen omdat het moet" Deze opleiding was super interessant, vernieuwend en een mooie aanvulling voor de uitvoering van mijn job als EPB verslaggever."

Doelpubliek

Architecten, ingenieurs, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers en project- en werfleiders HVAC. 

Lesgever

Frank Verelst is als lector verbonden aan de opleiding Energiemanagement van de AP-Hogeschool. Binnen deze opleiding volgt hij de vakgebieden rond hernieuwbare energie en rationeel energiegebruik op.

Permanente vorming

Deze opleiding is erkend als vrije permanente vorming door het VEKA.
  Online op eigen tempo Op locatie of via livestreaming
EPB-berekenaars nvt 6u00
Energiedeskundigen Type A nvt nvt
Architecten nvt 6u00

Inschrijven

Kostprijs (vrijgesteld van btw)
leden: € 259 
niet-leden: €339 

Kmo-portefeuille
Geniet 20 tot 30% korting op de opleidingsprijs via de kmo-portefeuille. Aantal uren opleiding = 6u.

Vrije beroepen
Werkgevers of werknemers uit PC336 (vrije beroepen waaronder architecten) ontvangen via Liberform een premie van €60 per dag of €30 per halve dag opleiding. 

Onderwijs
Elke leerkracht in een bouwschool kan zich gratis via Constructiv inschrijven.

Cursusvoorwaarden
Klik verder voor meer informatie over de cursusvoorwaarden

Kan ik deze opleiding online op eigen tempo volgen?

We maken gaandeweg onze opleidingen online beschikbaar volgens het principe van uitgesteld kijken. Je hoeft je voor zo'n opleiding niet te verplaatsen, leert op eigen tempo en wanneer je maar wil! Op die manier geven we zoveel mogelijk bouwprofessionals de kans om te kunnen deelnemen. Spijtig genoeg is deze opleiding nog niet beschikbaar als online opleiding. Had je dat graag anders gezien? Laat het ons weten!

Opleidingen op locatie en via livestreaming

Onderaan deze pagina vind je alle reeds ingeplande opleidingen. Daarnaast bieden we ook (op aanvraag) incompany-opleidingen aan.

Geplande live-opleidingen

Opleiding Hernieuwbare energietechnieken van eengezinswoningen
Ecohuis, Antwerpen
donderdag, 20 april, 2023
09:00 - 16:30
Opleiding 'Hernieuwbare energietechnieken van eengezinswoningen'
Huis van de Bouw, Zwijnaarde
dinsdag, 7 november, 2023
09:00 - 16:30