Carpentier Hardwood Solutions

Over ons

Abeeldreef 15
8760 Meulebeke
België
+32 51 48 89 61

Een hart voor hout

Sinds 1958 is Carpentier actief in de houtindustrie. Willy Carpentier Houtindustrie werd opgericht door ondernemer Willy Carpentier. Hij trad hiermee in de voetsporen van zijn vader die al jarenlang houten wasknijpers en wastobben vervaardigde.

Vandaag focust de derde generatie op de kwaliteit en de belevingswaarde van hout. Samen met ons professionele team zetten we sterk in op de ontwikkeling van innovatieve producten die getuigen van duurzaamheid, ecologie en puur vakmanschap.

Leidinggevende speler op de hardhoutmarkt

Carpentier verkoopt jaarlijks ruim 20.000 m³ Europees hardhout. Dit hout wordt geleverd over de hele wereld, onder andere in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Polen, de Baltische staten, Scandinavië etc.

Onze grote specialiteit is eikenhout. Daarnaast leggen we ons in het bijzonder toe op thermisch essen en naaldhout (HOTwood) en andere ecologische houtsoorten.zoals accoya , bamboe , reclaimed hout ( barnwood etc ) ...

Ondertussen hebben we heel wat referenties verworven in diverse sectoren. Zo leveren we aan schrijnwerkers, houthandels, tuinaanleggers, terrassenbouwers, houtskeletbouwers, bouwondernemingen, renovatiebedrijven, interieurbedrijven, keukenfabrikanten etc. Verder hebben we nog steeds klanten in de parket-, trappen- en meubelindustrie.

Van nabewerking tot totaaloplossing

Carpentier profileert zich als innovatieve speler en wil toegevoegde waarde creëren. We beschikken over een uitgebreid en modern machinepark om alle bewerkingen in eigen atelier uit te voeren. Zo kunnen we het hout zagen, verzagen, drogen, thermisch behandelen, fijn bezagen, schaven, schulpen, borstelen en CNC bewerken. Ook nabewerkingen zoals branden, borstelen, voorvergrijzen, beitsen en oliën verzorgen we in eigen beheer. Dit alles maakt het mogelijk een uitgebreid gamma van afgewerkte producten zoals gevelbekleding, plafond- en wandbekleding, terrassen en dakbeschot aan te bieden.

Onder de merknaam Livinlodge levert Carpentier volledig afgewerkte houten bijgebouwen, houten zonwering, houten tuinpoorten en afsluitingen in kant-en-klare kits met bijhorende montagehandleiding. We zien er nauwlettend op toe dat al onze houtproducten met de grootste zorg bij de klant aankomen.

Verantwoord en milieuvriendelijk

Als één van de eerste Belgische bedrijven met een PEFC- en FSC®-keurmerk stelt Carpentier duurzaam en met respect voor het milieu ondernemen prioritair.

We zien er streng op toe dat alle hout uit verantwoord en legaal bosbeheer komt. Daarom zetten we vooral in op Europese houtsoorten. In tegenstelling tot de meeste tropische houtsoorten zijn die immers al generaties lang het product van een milieuvriendelijk en goed bosbeheer.

Onze ecologische visie wordt consequent doorgetrokken in onze productieprocessen en in de ontwikkeling van onze producten. Met het Voka Charter Duurzaam Ondernemen hebben we daar ook het jaarcertificaat van.