Duurzame woningen in Samart

Type
Nieuwbouw
Locatie
België, Samart
Bouwjaar
2021
Bouwpartners
Opdrachtgever
Horizon Sud
Functie
Woongebouw
Constructietype
Metselwerk
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Lage energie
Status
In uitvoering

Een mooi dak, dat goed geïsoleerd is en energie opwekt in één; daar ging de aannemer voor bij de bouw van 6 nieuwbouwwoningen in Samart.

In het Waalse Samart werden 6 nieuwbouwwoningen voorzien van Unidek Aero dakelementen in combinatie met onze Unidek SolarPower toepassing. Deze indakoplossing van pv-panelen is een mooie en economische manier om zonnepanelen te plaatsen op het dak: er moeten namelijk geen dakpannen voorzien worden én het geheel oogt op slag veel strakker! Een win-win! 

Het komt niet vaak voor dat woningen aan beide dakzijden voorzien worden van zonnepanelen. Een vreemde gedachtegang volgens Gérald Vanhove van Horizon Sud: "Pv-panelen reageren op licht en niet op zon, zoals vaak gedacht wordt. Daken die niet naar het zuiden gericht zijn, zijn dus ook zeer geschikt om te voorzien van zonnepanelen. Door onze keuze om beide zijden van het dak te voorzien van pv-panelen kunnen we beantwoorden aan het jaarlijks energieverbruik van deze woningen, wat ervoor zorgt dat deze woningen energievoorzienend zijn."