Energiezuinige verbouwing en passieve uitbreiding in Sint-Martens-Latem

Type
Renovatie
Locatie
België, Sint-Martens-Latem
Bouwjaar
2012
Bouwpartners
Functie
Woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Lage energie
Status
Opgeleverd

Een bestaande bungalow die tot op de ruwbouw werd gestript, en zorgvuldig geïsoleerd, en werd uitgebreid met een houtskeletstructuur die de passiefhuisnorm nastreeft.

Situering

Betreft een bestaande bungalow (prefabbouw van '60) die tot op de ruwbouw werd gestript, en opnieuw werd aangekleed & zorgvuldig geïsoleerd. De woning werd ook uitgebreid (waardoor bijna 2x zoveel woonoppervlakte ontstaat) met een houtskeletstructuur die de passiefhuisnorm nastreeft. Het resultaat is een aparte verschijning, oa. door vormgeving en materiaalkeuze, en doet in niets nog denken aan de oude bestaande woning. De nieuwe woning overstijgt de huidige isolatie-normen, werd voorzien van veel licht en zicht, werd met zorg en oog voor detail afgewerkt, en onderging een in- en uitwendige metamorfose.

Programma

Betreft een ééngezinswoning met ruime leefruimte en open keuken en aansluitend opengewerkt buro. De woning omvat verder een ruime inkomhal, 3 slaapkamers, een badkamer en apart toilet, een ruime technische berging en een aparte koele berging. De zolderruimte doet dienst als stockage.