Gecertificeerd passiefhuis MECHELEN

Type
Nieuwbouw
Locatie
België, MECHELEN
Bouwjaar
2014
Bouwpartners
Functie
Woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Passief
Status
Opgeleverd

En wat zegt de toekomst, een jaar na de oplevering? "Onze electriciteitsmeter staat op nog steeds precies dezelfde cijfertjes als toen"

Barbara en Rob, beide actief in de medische sector, analyseerden het Brick’n Wood procedé met medische precisie en aarzelden niet om ‘in Bouwteam’ hun droomwoning te realiseren.

Barbara: “Omdat we twijfelden tussen traditioneel bouwen met baksteen of met houtskelet heeft onze architect Lapeirre voorgesteld. Daar leerden we dat ecologisch bouwen volledig op maat én volgens budget kan en helemaal klaar voor de toekomst".

Het Bouwteam (bestaande uit de bouw­heren, totaalaannemer Lapeirre en de architect denc!-studio) heeft in nauw overleg de woning ontworpen zodat concept, budget en technische uitvoering werden geoptimaliseerd. Lapeirre coördineerde deze woning van a tot z, wat geen overbodige luxe was voor deze druk bezette bouwheren.

Rob: “We verwarmen ons huis niet, de zon verwarmt ons huis. De isolatie en luchtdichtheid is dan ook optimaal”. Deze woning werd opgeleverd met een succesvolle ‘Blower door’ test van 0.36 n50 h-1.

En wat zegt "de toekomst, een jaar na de oplevering?"

Rob: “Onze electriciteitsmeter staat op nog steeds precies dezelfde cijfertjes als toen, proficiat”.