Kinderdagverblijf Het Lieverdje, Hoboken

Type
Renovatie
Locatie
België, Hoboken
Bouwjaar
2019
Bouwpartners
Functie
Niet-woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Lage energie
Status
Opgeleverd

Gezonde luchtkwaliteit voor kinderdagverblijf 'Het Lieverdje' met de Komfovent Verso CF en R.

Het project: nieuw filiaal geopend

Het kinderdagverblijf ‘Het Lieverdje’ te Hoboken opende een nieuw filiaal in de Krugerstraat 19. Naast een occasionale kinderopvang biedt ‘Het Lieverdje’ ook reguliere kinderopvang aan voor alle kinderen tussen 0 en 3 jaar.

 

De uitdaging: renovatie Krugerstraat

Het filiaal is gevestigd in de Krugerstraat 19, waar renovatie plaatsvond om het kinderdagverblijf te realiseren. Op 28 januari 2019 werd het project officieel geopend en konden de plaatsen gereserveerd worden. Klik hier om meer te lezen over deze referentie.

 

De oplossing: luchtgroepen met wtw

In dit project werd de Verso-serie gebruikt, namelijk de Verso R en Verso CF. Luchtgroepen met een warmtewisselaar, Verso R, beschikken over een hoog thermisch en latent rendement. De luchtvochtigheid wordt deels overgedragen naar de toevoerlucht, dit zorgt ervoor dat er geen afvoer nodig is, wat maakt dat het eenvoudig te installeren is. Luchtgroepen met tegenstroomwarmtewisselaar. Verso CF, scheiden de toevoer- en afvoerluchtstromen. Bij dit ventilatieproces wordt de warmte van de afgevoerde lucht naar de toegevoerde lucht teruggewonnen. Klik hier voor meer informatie.