Maximaal wooncomfort in Carnières

Type
Renovatie
Locatie
België, Carnières
Bouwjaar
2020
Bouwpartners
Functie
Woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
Passief
Status
In uitvoering

In het Waalse Carnières wordt deze bestaande woning volledig getransformeerd en voorzien van een optimaal geïsoleerd dak met Unidek dakelementen.


Volledige transformatie


Met de zomer in zicht wordt deze woning volledig getransformeerd. Nadat de gehele woning is afgebroken en opnieuw opgebouwd, isoleert bouwheer Thierry Watelet het gordingendak met constructieve dakelementen van het type Unidek Aero Comfort 10.0. Dankzij de sterkte van deze panelen kunnen ze grote overspanningen aan: er hoefde voor dit project dan ook geen tussengording te worden geplaatst ter ondersteuning.

De panelen zijn eenvoudig te verwerken: het dak ligt dus vlot dicht en bovendien is er - dankzij de levering van de panelen op maat én met de juiste aanschuining - slechts een minimale hoeveelheid bouwafval op de werf.


Vrije keuze in binnenafwerking

Unidek Aero Comfort biedt een vrije keuze in binnenafwerking. Het dakelement wordt geleverd met een fraaie en kant-en-klare witte zichtzijde die kan worden afgewerkt naar wens zodat de ruimte onder het dak iedere gewenste bestemming kan krijgen.

Maximaal wooncomfort

Dankzij de combinatie van Unidek dakelementen samen met de meegeleverde luchtdichte toebehoren, is het resultaat een dak dat voldoet aan de eisen van een passiefwoning. Bovendien wordt geluid van buitenaf (de woning ligt aan een doorgaande weg) gereduceerd dankzij de geïntegreerde gipskartonplaat in het paneel. Zo is maximaal wooncomfort binnen handbereik.