Politiekantoor en 5 luxe lofts te Mortsel

Type
Nieuwbouw
Locatie
België, Mortsel, Antwerpen
Bouwjaar
2020
Bouwpartners
Functie
Niet-woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
BEN (E30)
Status
In uitvoering

In het Antwerpse Mortsel wordt deze indrukwekkende dakconstructie voorzien van performante thermische isolatie van Kingspan Unidek.


Het project


In Mortsel wordt gebouwd aan een politiekantoor, waarboven nog een vijftal luxe lofts komen. Het totale dakoppervlak behelst maar liefst 1830 m2 en bestaat uit een onderconstructie van prefab spanten in combinatie met gordingen.

Nadat deze onderconstructie vlot werd geplaatst, bleef de wens naar snelheid bij het vervolgproces - het plaatsen van de isolatie - sterk.

Om het dak in rap tempo dicht te kunnen leggen en tegelijkertijd performant te isoleren koos aannemer Vanderstraeten daarom voor isolerende sandwichpanelen van het type Unidek Aero Comfort 7.0: een constructief isolerend en geluidwerend dakelement met een kern van EPS Platinum.

Fluitje van een cent

Het plaatsen van deze dakelementen is uiterst eenvoudig: met slechts enkele zelfborende schroeven wordt het element rechtstreeks op de gordingen bevestigd. Combineer dat met de meegeleverde luchtdichte toebehoren, en het resultaat is een dak dat in zeer geringe tijd dicht ligt en performant en luchtdicht geïsoleerd is. Bovendien loopt, in tegenstelling tot een dakconstructie van spanten met daartussen minerale wol, de isolatiekern bij Unidek Dakelementen door: zo worden de eerste koudebruggen al voorkomen. De verdere feilloze afwerking conform de bouwdetails maakt het geheel af.

De juiste match

Niet enkel de producten werden via Kingspan Unidek geleverd: zij brachten Vanderstraeten tevens in contact met de verwerkende partij. Venco Dakwerken werd door Kingspan Unidek voorgesteld en aan het project gekoppeld om de dakelementen te komen plaatsen. Voorafgaand aan de start van het project kregen zij intensieve begeleiding door de demonstrateur van Kingspan Unidek, om ervoor te zorgen dat de plaatsing vanaf het eerste element foutloos verliep.

Future proof

De vlotte levering en eenvoudige verwerkbaarheid van de panelen zorgden ervoor dat het team van Venco Dakwerken direct als een geoliede machine aan de slag kon. De plaatsing van de dakisolatie lag dan ook al snel voor op schema en het eindresultaat mag er zijn: een strak, luchtdicht en duurzaam dak dat voldoet aan de eisen van morgen.