Woonproject Schelde-Eiland, Oudenaarde

Type
Nieuwbouw
Locatie
België, Oudenaarde
Bouwjaar
2019
Bouwpartners
Functie
Woongebouw
Constructietype
Gemengde constructie
Constructiemethode
Op de werf
Energie-efficiëntie
BEN (E30)
Status
Opgeleverd

In woonproject Schelde-eiland in Oudenaarde werden 100 Sentinel Kinetic Advance 250 units geplaatst.

Het project: woonproject Schelde-eiland in Oudenaarde

Een half jaar na de lancering van de Sentinel Kinetic Advance kunnen we reeds een zeer mooi project voorstellen.

Op een steenworp van het centrum van Oudenaarde wordt momenteel het woonproject Schelde-eiland opgetrokken. Het is een aaneenschakeling van unieke residenties bestaande uit één, twee of drie slaapkamers. Er worden maar liefst 100 Sentinel Kinetic Advance 250S units geïnstalleerd. Door voor dergelijk ventilatiesysteem te kiezen wint men tot 25 e-peilpunten.

De uitdaging: ventilatiesystemen in kleinere ruimtes

Bij dit woonproject zijn de ruimtes aan de kleine kant waardoor de grootste uitdaging was om op een compacte manier te zorgen voor een gezond binnenklimaat doormiddel van ventilatie.

De oplossing: Sentinel Kinetic Advance 250S

De Sentinel Kinetic Advance units zijn ontworpen om in kleinere ruimtes te passen. Alle onderdelen van de unit zijn toegankelijk door het voorpaneel weg te halen. De spiegeling (rechtse of linkse uitvoering) van de unit gebeurt digitaal, het is dus niet meer nodig om de unit te ontmantelen.

Een groot voordeel dat zich uitstekend leent voor dergelijke projecten is dat de Sentinel Kinetic Advance zeer makkelijk in te stellen is. De instellingen van de ene unit kunnen via USB worden gekopieerd en doorgegeven naar het andere toestel in een gelijkaardig appartement.
Nadien kunnen kleine aanpassingen worden aangebracht op het toestel zelf, maar ook via uw smartphone kan u deze unit inregelen. Dit is mogelijk dankzij de WiFi controller en de gratis ‘Vent-Axia Connect’ App.