roBot de Bouwer, kunnen we het maken?

De innovaties in de bouwsector gaan de laatste jaren snel vooruit. De bouwpraktijk is in sneltempo gedigitaliseerd, mede dankzij BIM- en cloudpaketten. Maar ook op het vlak van fabricagetechnologieën beweegt er heel wat. Professor Lars De Laet illustreert op 9 december 2020 tijdens een Expert session hoe nieuwe digitale fabricagetechnologieën zoals autonome toestellen en robotische systemen kunnen bijdragen aan boeiende, efficiënte en duurzame architectuur en infrastructuur.

Lars De Laet

Lars De Laet is professor aan de onderzoeksgroep Architectonische Ingenieurswetenschappen van de Vrije Universiteit Brussel, waar hij onderzoek verricht op het gebied van het architecturaal en constructief ontwerp van efficiënte constructies.

Lars is opgeleid als burgerlijk ingenieur-architect en ontwikkelt met zijn team lichtgewicht constructies, biologische bouwmaterialen en computergesteunde ontwerpmethoden voor duurzame architectuur en infrastructuur. Zo ontwikkelt zijn team tools voor het efficiënt (her)ontwerpen van constructies en richten ze zich op prototypering, gebruikmakend van nieuwe (bio)materialen, digitale en gerobotiseerde fabricagetechnologieën en experimentele testen.