Nieuwe Comforttool van Universiteit Hasselt

08.06.2018

Onderzoekers van de Faculteit Architectuur en kunst van de Universiteit Hasselt ontwikkelden de Comforttool. Deze tool wil bewoners aanmoedigen om hun huis zo te bouwen of te verbouwen dat ze er zich in thuis voelen tijdens alle fases van hun leven: een huis dat comfortabel is, functioneel én waar men zich echt thuis voelt.

De juiste oplossing voor de verkeerde vraag is een verkeerde oplossing. 

Een architect of aannemer kan u helpen bij de moeilijke beslissingen die bij een bouwproces horen, maar u moet wel weten aan wie u best hulp vraagt en welke vragen u dan best stelt. De Comforttool helpt u om een goed beeld te krijgen van uw persoonlijke prioriteiten door vragen te stellen over uw eigen behoeften en wensen en hoe u uw huidige woning ervaart. Vanuit deze prioriteiten krijgt u extra tips, suggesties voor nuttige experten en informatiebronnen en hulp bij het stellen van de juiste vragen.

De Comforttool is wetenschappelijk onderbouwd en gebruikt de principes van Universal Design en energie-efficiëntie. Het is ontwikkeld in het kader van de Proeftuin Mutatie+ , dat gefinancierd werd door het Vlaamse Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). De tool kan gratis gebruikt worden en heeft geen commerciële doeleinden. Het wil enkel bewoners in contact brengen met de juiste informatie en experten zodat ze een comfortabel huis kunnen bouwen waarin ze zich thuis voelen tijdens alle fases van hun leven .

Ontdek meer op www.comforttool.be