Nieuwe nagelbrug in productiehal van H3 houtskeletbouw

nagelbrug
01.12.2023

Volautomatische nagelbrug zorgt voor consistente kwaliteit in prefabricage wanden en beplatingen.

H3 houtskeletbouw is pionier in bio-ecologische houtskeletbouw. Eén van de voordelen van deze bouwmethode is het snelle bouwproces. Wanden worden geprefabriceerd in het werkatelier en nadien op de werf gemonteerd. Om dit proces nog te versnellen investeerde de aannemer in een volautomatische nagelbrug. Deze machine nagelt automatisch het frame van de muren waarna ook automatisch de nodige beplatingen worden vernageld.

 

CONSISTENTE KWALITEIT

“Onze nieuwe, geautomatiseerde nagelbrug verbetert aanzienlijk de efficiëntie, de kwaliteit en de duurzaamheid van onze houtskeletwoningen. Vooraf werken onze tekenaars de bouwplannen volledig digitaal uit. De CNC-machine leest dan al deze data in.” licht Jan Hermans, ingenieur bouwkunde en oprichter van H3, toe.  

 

De nagelbrug zorgt voor een verdubbeling van de productiecapaciteit. Dit leidt onder meer tot een snellere oplevering en vermindert dus de tijd die nodig is voor bouwprojecten. “De automatisering zorgt eveneens voor een consistente kwaliteit. Onze nieuwe nagelbrug kan herhaalbare precisie leveren bij het nagelen en schoonsnijden van wanden en muren, wat resulteert in minder bouwfouten en een hogere, uniforme bouwkwaliteit. En we reduceren het afval. Geautomatiseerde processen optimaliseren het gebruik van bouwmaterialen, waardoor verspilling wordt verminderd. Dit is zowel kosteneffectief als milieuvriendelijk.” vult Hermans aan.

 

20 JAAR BIO-ECOLOGISCH BOUWEN IN HOUTSKELET

H3 houtskeletbouw komt van Hermans, Hout en Habitat; het bedrijf dat Jan Hermans 20 jaar geleden heeft opgestart. “Ik ben altijd al bezig geweest met energiezuinig en gezond wonen. Bio-ecologische houtskeletbouw is daarvoor de meest verantwoorde keuze. Dat weerspiegelt zich onder andere in de keuze van materialen. We kiezen bewust voor de korte keten, zowel voor het hout als voor de isolatiematerialen. Dat maakt ook de transportafstanden korter en verantwoord.” verduidelijkt Jan Hermans.

H3 houtskeletbouw isoleert met papiervlokken, schapenwol of grasvezelplaten afkomstig van grasmaaisel uit o.a. Belgische natuurgebieden. “Het gaat dus enkele stappen verder dan de traditionele houtskeletbouw. De bouwheer komt altijd in een gezonde en energieneutrale woning terecht, klaar voor de toekomst.”

 

H3 houtskeletbouw lanceerde eerder deze maand een nieuwe website en een woonmagazine “Wonen met een groen hart” dat je kan downloaden via de website www.H3houtskeletbouw.be